Hardware

Nieuwe MacBook Pro’s met Retina scherm per direct verkrijgbaar

Zoals verwacht kwam Apple tijdens het keynote event met een tweetal nieuwe Macbook Pro’s in de maat 13- en 15 inch. De geruchten over deze twee nieuwe laptops gonsde al even door de gangen, maar nu kwam er dan definitief uitsluitsel.

13-inch MacBook Pro

De nieuwe 13 inch Macbook Pro krijgt een Retina display met IPS technologie die een resolutie van 2560 bij 1600 ondersteunt. Daarnaast hebben ze de behuizing bij Apple ook aan een dieet onderworpen, want het gewicht is teruggebracht tot slechts 1,57kg. Ook is de behuizing dunner geworden dan zijn voorganger, want deze is nu 1,8cm.

Apple MacBook Pro Retina

Het binnenwerk van de 13 inch MacBook Pro is voorzien van een 4e generatie Intel Haswell processor die verkrijgbaar is in 2,4 of 2,6Ghz en 4 of 8GB DDR3 RAM met een bussnelheid van 1600Mhz. Standaard is de MacBook Provoorzien van een PCIe 128GB SSD, maar je kunt ook kiezen uit een 256GB of 512GB (uitbreidbaar tot 1TB) SSD. Intel is ook verantwoordelijk voor grafische chip, want hier wordt gebruik gemaakt van een Intel Iris Graphics controller die de grafische prestaties met 90% verhogen ten opzichte van zijn voorganger.

De MacBook Pro’s hebben geen traditionele RJ45 LAN aansluiting meer en worden standaard alleen geleverd met 802.11ac Wifi en Bluetooth 4.0. Verder zijn er USB3, Thunderbolt 2, een SDXC kaartlezer en een HDMI poort aanwezig. De Intel Haswell processor heeft een enorme impact op het energieverbruik van de laptop, want deze is stukken zuiniger dan zijn voorganger. Zo kun je tot 9 uur internetten via de Wifi verbinding of 9 uur lang video kijken op iTunes zonder hem aan de adapter te moeten hangen.

De prijs voor de nieuwe 13-inch MacBook Pro begint bij € 1329 en is per direct beschikbaar. Standaard wordt hij voorzien van Apple’s nieuwe OS X Mavricks.

MacBookPro _13inch_prijzen

 

15-inch MacBook Pro

Net als de nieuwe 13-inch versie heeft ook de 15-inch een Retina scherm met IPS technologie echter levert hij in deze variant een resolutie van 2880 bij 1800 op 220 pixels per inch. Dit levert enorm scherpe beelden op en maakt deze MacBook Pro uitermate geschikt voor de veeleisende fotograaf of designer.

Ondanks dat deze uitvoering een groter beeldscherm heeft blijft de dikte slechts 1,8cm en het gewicht nog geen halve kilo meer (2,02kg). Voor de 15-inch versie zijn is er gekozen voor andere hardware, want er wordt standaard een quad-core Intel Crystalwell processor met een kloksnelheid van 2,0 of 2,3 Ghz. Het interne geheugen start bij 8GB DDR3 1600Mhz en kan desgewenst worden ge-upgrade naar 16GB. Standaard krijg je ook een 256GB SSD maar voor de veeleisende gebruiker is er ook een 512GB en 1TB versie beschikbaar.

In het grafische segment verschilt de 15-inch MacBook Pro ook met zijn kleinere broertje. Zo kun krijg je standaard een Intel Iris Pro videokaart, maar kun je ook kiezen om de optionele nVidia GT750M, met 2 GB VRAM, te laten monteren.

De verdere opties voor Wifi, Bluetooth en Thunderbolt2 zijn identiek aan de 13-inch versie. Het energieverbruik is iets hoger bij deze uitvoering, maar de accu is toch goed voor zo’n 8 uur gebruik.

De prijs voor de nieuwe 15-inch MacBook Pro begint bij € 2029 en is per direct beschikbaar. Standaard wordt hij voorzien van Apple’s nieuwe OS X Mavricks.

 

macbook pro -15inch_prijzen

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button