tech365
800Gbps fiber kabel

Nieuwe kabel met Intel Silicon Photonics techniek levert 800Gbps

Het is bijna niet voor te stellen, maar dit groene kabeltje is in staat om doorvoersnelheden van 800Gbps te halen. Door het gebruik van Intel’s Silicon Photonics technologie is deze snelheid mogelijk waarbij er 32 fibers worden gebruikt voor het verzenden van gegevens en nog eens 32 voor het ontvangen. 

Je zou misschien denken dat de 800Gbps het totaal is van het verzenden en ontvangen, maar dit is niet het geval. Bij het volledig benutten van alle vezels kunnen we een spreken van maar liefst 1,6 Tbps. De kabel lijkt qua uiterlijk op een CAT 5 kabel, maar er toch een duidelijk verschil. De kabel heeft aan de uiteinden namelijk een zogeheten MXC connector. Deze connector is net wat kleiner dan de RJ45 die we kennen van de CAT5 kabels.

Deze nieuwe kabels zullen vooral ingezet worden in datacenters. Hiermee kunnen de traditionele 10Gbps kabels worden vervangen. De kans dat je dit groene kabeltje in je woonkamer zult vinden is dus voorlopig nog erg klein (helaas).

800Gbps fiber kabel

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen