Computers en tablets

Nieuwe iPad 5 komt op 1 november op de markt

Toen er bekend werd dat er een nieuw Apple event gehouden zou worden, werd al snel de nieuwe iPad genoemd. Immers was het alweer een jaar geleden dat Apple de iPad 4 presenteerde. Nu, een jaar later, verschijnt de iPad 5 op het toneel.

Nieuw design met smallere randen

Het 9,7 inch Retina display is voorzien van een 43% dunnere rand waardoor er meer comfort is bij het vasthouden van de iPad Air. Het display biedt een resolutie van 2048 x 1536 pixels die dankzij de hoge dichtheid een uiterst scherp beeld bieden. Daarnaast is de nieuwe behuizing ook nog eens een stuk dunner, want met zijn 7,5mm dikte is hij 1,9mm (20%) dunner dan het vorige model. Met deze wijzingen gaat ook het totaal gewicht van de tablet omlaag want de engineers bij Apple zijn er in geslaagd om het gewicht terug te brengen tot slechts 469 gram (Wifi uitvoering) in tegenstelling tot de 635 gram wegende iPad 4.

Apple iPad 5 side

De hardware: A7 Processor met M7 co-processor

De iPad Air wordt voorzien van dezelfde processor als in de iPhone 5S, namelijk de A7 processor. Deze processor maakt de nieuwe iPad de eerste tablet die gebruik maakt van 64-bit technologie en heeft hiernaast ook de M7 motion co-processor te beschikking. Vooral de toevoeging van de M7 co-processor zorgt voor verbeterde prestaties op de iPad, want hiermee worden diverse taken niet onafhankelijk van de CPU uitgevoerd. Denk hierbij aan de communicatie met de accelerometer, gyroscoop en het kompas.

Standaard is de iPad uitgerust met 802.11n Wifi technologie, die snelheden tot 300Mbps mogelijk moeten maken. Verder vinden we een verbeterde iSight camera met 5 megapixels die in staat is om ook video op 1080P HD video op te nemen en een nieuwe FaceTime HD camera aan de voorzijde. Ook worden er voor het eerst twee microfoons gebruikt voor betere audio opnamen en Siri spraakcommando’s.

Prijzen en uitvoeringen

De iPad Air is vanaf 1 november verkrijg baar in de kleuren space gray en zilver met 16, 32 of 64Gb opslagcapaciteit. De prijzen behorende bij deze Wifi uitvoeringen zijn: €479, €569, €659 en €749. Wil je de versie met 3G/LTE dan zijn de prijzen voor de gelijke configuratie: €599, €689, €779 en €869.

Apple iPad 5 design

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button