Hardware

Nieuwe Intel 8-core Coffee Lake processor online gespot

More cores, more fun! En dat er meer fun bij Intel onderweg is, dat is duidelijk. In de database van Benchmark software SiSoft (Sandra) verscheen namelijk de eerste Intel 8 core processor die hoogstwaarschijnlijk gebaseerd is op de Coffee Lake Serie. Dit zou het antwoord van Intel kunnen zijn op de 8-core processoren van AMD.

Er gingen lange tijd speculaties over een 8-core Coffee Lake processor van Intel. De Core i7 8700(K) heeft immers maar 6-cores en AMD laat al even zien dat 8-cores toch ook prima te doen is. Het is dan niet zo heel verassend dat Intel met een mogelijke tegenstander komt in de “core challenge”. In de SiSoft database komt hij naar voren als een 8-core, 16-thread processor die getest is op een Kabylake Client Platform. Hieruit halen we dus niet alleen het aantal cores en threads, maar ook het vermoeden dat het opnieuw een socket 1151 processor is.

De link naar de processor werd gepost door Twitteraar momomo en hiermee lijkt Intel te pre-productie samples al verspreid te hebben. Wel heeft de processor een nog opvallend lage kloksnelheid van 2.6GHz. Ik verwacht absoluut dat hier nog verandering in gaat komen en de snelheid een flink stukje omhoog gaat. De daadwerkelijke eerste samples zullen waarschijnlijk aan het publiek getoond worden tijdens Computex van 5 tot 9 juni in Taipei.

Het is nog veel te vroeg voor verwachtte leverdata of prijzen. Mogelijk komt Intel met wat meer informatie tijdens Computex maar persoonlijk denk ik dat het nog wel even kan duren. Anyway, more cores comming up!

8-core Intel Coffe Lake

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button