tech365
Microsoft evolutie van e-mail 03

Nieuwe functionaliteit in Microsoft Office 365: The evolution of email

Microsoft heeft een aantal nieuwe mogelijkheden voor de gebruikers van Outlook in Office 365, een nieuwe Android web app, een aantal tools voor het opruimen en schoonhouden van je mailbox en mogelijkheden voor het samenwerken aan documenten. Microsoft introduceerde de nieuwe mogelijkheden tijdens de Microsoft Exchange Conference in Austin Texas

Codenaam: Clutter

We kennen het allemaal wel, een mailbox voorzien van grote hoeveelheden e-mail. Maar hoe kun je hier nu overzicht in houden en bepalen wat belangrijk is? Microsoft heeft het antwoord op dit probleem en heeft het de codenaam “Clutter” gegeven. Clutter moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om door hun mailboxen te gaan, doordat het automatisch berichten sorteert op basis van prioriteit.

Clutter is 100% gepersonaliseerd voor jou, want wat jij belangrijk vindt is waarschijnlijk voor je collega minder interessant. Clutter regelt dus het sorteren op basis van jouw persoonlijke patroon. Wanneer er berichten worden gefilterd die je liever wel of juist niet had willen zien, dan kun je dit markeren en leert het systeem weer verder.

Office 365 - Microsoft evolutie van e-mail 03

De tool heeft niet voor niets een codenaam, want het is nog steeds in ontwikkeling. Hoe en in welke vorm de tool zal worden opgenomen in Office is nog niet bekend.

Outlook web app

De gebruikers van Android hebben nu eindelijk een eigen web app voor Android. Met deze web app krijg je toegang tot je Microsoft Exchange mailboxen op je Android toestel. Met de komst van deze app voor Android is de gehele mobiele familie nu voorzien van Exchange ondersteuning.

Microsoft evolutie van e-mail

Samenwerken aan documenten

Een veelvoorkomend probleem bij het samenwerken aan documenten is de locatie van het bestand. Krijg je een documenten per e-mail, dan zul je dit eerst moeten opslaan, voorzien van je wijzigingen en weer terugsturen aan de andere. Ook het sturen van een link naar een bestand is een onbegonnen missie, immers kunnen de andere misschien niet bij de locatie waar jij het bestand hebt staan. Microsoft heeft dee uitdagingen serieus opgepakt en komt met een aantal vernieuwingen op de proppen, zoals de integratie met haar cloud opslagdienst OneDrive.

Door een centrale plaats voor het opslaan van bestanden is het voor alle gebruikers mogelijk om aanvullingen of commentaar direct door te voeren in het oorspronkelijk bestand. Om de controle te houden wie het document kan openen, kun je met behulp van de OneDrive integratie simpel regelen wie er toegang krijgt door het document.

Microsoft evolutie van e-mail 02

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen