Automotive

Nieuwe drone van Boeing kan ladingen tot 250kg vervoeren

Als je bij het zien van de foto dacht dat dit een drone voor consumentengebruik is, dan zit je ernaast. Deze nieuwe drone van Boeing richt zicht op een hele andere markt. Dit vliegende beest met een breedte van maar liefst 4,5 meter is namelijk gemaakt voor het transporteren van goederen over een relatief korte afstand. En dat is toch echt iets anders dan een GoPro voor videobeelden.

Boeing noemt haar creatie “unmanned electric vertical-takeoff-and-landing (eVTOL) cargo air vehicle (CAV) prototype”. Een hele mond vol, dus ik vat hem even samen als eVTOL. Hij weegt ruim 350kilo en wordt in de lucht gehouden door acht armen met propellors. In totaal is hij 4,5 meter breed en 5,49 meter lang en vliegt volledig elektrisch.

Boeing ziet hier mogelijkheden voor het vervoeren van ladingen tot 250 kilogram. Denk maar eens aan het vervoeren van voedingsmiddelen in lastig te bereiken gebieden, of misschien wel tussen grote bedrijven in. Volgens David Neely, Research and Development medewerker bij Boeing, is het mogelijk om ladingen van zo’n 125 tot 250 kilogram te vervoeren over een afstand van 15-30 kilometer. En dat is best veel.

Dit kan de manier waarop we gewend zijn spullen te vervoeren ineens in hoogtempo veranderen. Toch is de drone van Boeing niet het enige dat je nodig hebt om ineens van alles door de lucht te vervoeren. Er moet nog veel gebeuren op het gebied van regels en wetgeving voordat we zover zijn. Aan de techniek ligt het in ieder geval niet. In de video hieronder kun je alvast zien wat er over een paar jaar over je hoofd kan vliegen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button