Tech

NETGEAR Arlo Pro: Draadloze beveiligingscamera voorzien van 2-weg audio

NETGEAR begon haar Arlo productreeks met een enkele draadloze camera voor binnen en buitengebruik. Een handig klein model voorzien van een magnetische voet en infraroodzicht voor in de avond en nacht. Inmiddels is er ook een Arlo Pro gelanceerd. Ik kreeg een set om te testen en was vooral benieuwd wat de meerwaarde is ten opzichte van de zeer goede normale Arlo camera’s. Tijd om het spul uit te pakken en te plaatsen in de tuin.

Basisstation met draadloze camera’s

Wanneer je opzoek bent naar een beveiligingsoplossing in de vorm van camera’s zit je bij Arlo (lees: NETGEAR) goed. Het systeem bestaat uit een camera en basisstation en is uit te breiden met extra camera’s, steuntjes, gekleurde covers en zonneschermen. Door middel van nachtzicht, bewegingsmelders en 2-weg audio kun je zicht houden op je woning, garage of andere objecten.

Netgear Arlo pro tech365nl_014

Eindelijk voorzien van ingebouwde accu

Het voordeel van het Arlo Pro systeem is dat het waterbestendig is en volledig draadloos. Je kunt ze dus prima in je tuin hangen en bij een Hollandse bui is er nog steeds niets aan de hand. Dit model beschikt over een extraatje ten opzichte van de normale Arlo. En dat is een enorm voordeel als je het mij vraagt. Ik heb het hier over het accupack die je in de camera kunt plaatsen in plaat van de 6 speciale batterijen die je in de normale Arlo nodig hebt. Ben je nog niet bekend met de standaardversie van het  camerasysteem dan moet je zeker mijn eerdere review van de NETGEAR Arlo even lezen. Via een eigen draadloze verbinding is de Arlo Pro verbonden met het basisstation.

Netgear Arlo pro tech365nl_008

Door middel van een micro-USB-aansluiting kun je hem opladen en hoef je de accu er niet eens uit te halen. De oplader en een lange USB-kabel krijg je ook netjes meegeleverd dus hier hoef je zelf niet voor te zorgen. Je kunt hem ook permanent onder spanning houden. Door de strakke afdichting kan er geen water in de connector komen. Boven de USB-connector kun je de schroefdraad zien voor het vastzetten van de camera op een statief of steun. Er worden standaard magnetische voeten met de camera’s meegeleverd dus dit is niet noodzakelijk.

Netgear Arlo pro tech365nl_010

Niet alleen overdag zie de Arlo Pro wat er gebeurd

Ook dit model is voorzien van een lichtsterke lens en infrarood led’s om te ondersteuning in de avond en nacht. Persoonlijk ben ik erg tevreden over het bereik van het infrarood licht. De Arlo weet feilloos mijn gehele tuin te belichten en ieder object op te merken dat ineens voor de lens verschijnt. De infrarood led’s zitten aan de voorzijde verstopt achter een kunststof venster.

Netgear Arlo pro tech365nl_013

Naast beeld ook geluid

Naast de accu is er nog een nieuwe feature op de Arlo Pro. Dit is tweeweg audio, iets wat de eerste Arlo niet heeft. Je kunt tijdens het bekijken van de live beelden of opgenomen video’s ook het omgevingsgeluid horen. Zit je live mee te kijken met het beeld van de Arlo Pro dan kun je ook op de microfoonknop drukken in de app en zo via het apparaat praten. Stel dat je ineens een vreemde snuiter in je tuin hebt staan dan kun je hem dus op een vriendelijke doch dringende toon vragen om op te zouten. Hierbij is het gebruik van krachttermen toegestaan natuurlijk. De speaker en microfoon bevinden zich aan de onderzijde van de Arlo Pro.

Netgear Arlo pro tech365nl_011

Het basisstation van de Arlo Pro is niet alleen bedoeld om naar te verbinden en je camera te kunnen gebruiken. Je kunt er nog veel meer mee. Zo is hij voorzien van een tweetal USB-aansluitingen waarop je eventueel een USB-stick kunt aansluiten. Op deze manier kun je de videobeelden lokaal opslaan in plaats van in de cloud.

Netgear Arlo pro tech365nl_005

Ingebouwde sirene voor het afschrikken van bad guys

Aan de bovenkant zit een speciale knop om je camera’s te synchroniseren met het basisstation en het (de)activeren van de sirene. In geval van bijvoorbeeld een inbreker kun je via de knop of de app voor je smartphone de sirene af laten gaan. Met meer dan 100 decibel hoef je niet bang te zijn dat hij niet gehoord wordt. Verder doe je direct niets op het basisstation. Indirect zorgt hij er natuurlijk voor dat je camera vanaf via de speciale app te benaderen is op je smartphone, tablet of via je browser.

Netgear Arlo pro tech365nl_007

Speciale Arlo app werkt eenvoudig en stabiel

De meegeleverde app voor de Arlo Pro is verder niet anders dan de eerdere versie die ik gebruikt heb. Ja je kunt er nu ook mee terugpraten naar de camera, maar verder is er niet schokkend veel anders. Hoeft ook niet per se want hij werkt prima en is ook nog eens lekker vlot. Ook het delen, opslaan of verzenden van en video of foto is erg handig. Er is wel een limiet hoelang je video’s in de NETGEAR cloud worden bewaard. Standaard is dit 7 dagen en dat is niet heel erg lang. Je kunt wel kiezen voor meer opslag maar daar zit wel een prijskaartje aan. Voor maximaal 10 camera’s en 30 dagen opslag betaal je $9,99 en voor maximaal 15 camera’s en 60 dagen opslag is het $14,99.

Installatie van het Arlo Pro systeem

De installatie van het Arlo Pro systeem is eigenlijk het meest eenvoudig om uit te voeren met de speciale app. Als eerste moet je natuurlijk de app even downloaden uit de App Store of Play Store en installeren op je smartphone of tablet. Nadat je dit gedaan hebt kun je de app starten en heel eenvoudig beginnen met het aanmaken van een account. Dit account is niet alleen speciaal voor de app, maar ook voor het aanmelden op de Arlo website. Na de eerste keer aanmelden kun je (in het geval van iOS) ook direct je Touch ID koppelen zodat je met je vingerafdruk aan kunt melden.

NETGEAR Arlo app

Met de app klaar voor gebruik is het zaak dat we eerst het basisstation gaan installeren. Om je te laten zien hoe eenvoudig dit is heb ik een aantal schermafdrukken gemaakt van de installatie. Het basisstation moet eerst in de lucht zijn om eventuele camera’s te kunnen verbinden met het Arlo Pro systeem.

NETGEAR Arlo app 02

Zoals je kunt zien is het eigenlijk een fluitje van een cent. Dit was bij mijn vorige review over de standaard Arlo ook al het geval. Het werkt snel, goed en stabiel. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend maar is helaas niet bij alle merken het geval. Tijdens het schrijven van deze review ben ik ook bezig met het nieuwe Smart Home van Mio en daar is het voor iOS-gebruikers zeker niet het geval.

NETGEAR Arlo app 03

Met het basisstation up and running is het alleen nog zaak om de camera’s te koppelen. In mijn geval heb ik er maar één, maar de procedure is hetzelfde voor alle camera’s. NETGEAR heeft gekozen om een aparte sync-knop op het basisstation te plaatsen voor het koppelen van de camera’s. Dit soort oplossingen zijn ideaal en maken het laagdrempelig voor de wat minder technische gebruikers.

Netgear Arlo pro tech365nl_012

Oké, we hebben nu het basisstation geïnstalleerd en de camera’s gekoppeld. Het Arlo-systeem is klaar voor gebruik. Om te zien hoe de camera is verschillende omstandigheden te gebruiken is heb ik hem in de tuin geplaatst. Dit geeft mij de mogelijkheid om ’s avonds en ’s nachts te zien hoe de camera presteert. Hier zit voor veel van dit soort dingen echt de uitdaging. Overdag bij voldoende licht is het allemaal geen probleem, maar als het donker wordt dan wordt het spannend.

Mwah niet echt heel spannend hoor, want na de review van de standaard Arlo’s was ik al enthousiast over de kwaliteit van de camera in omstandigheden met slecht licht. Dat is bij de Pro’s niet verandert. De audiokwaliteit is ook prima, echter zie ik daar niet direct een enorme meerwaarde in. Wat ik wel een enorm voordeel vind ten opzichte van de normale Arlo is dat ze van die vervelende batterijen afgestapt zijn. Want daar moesten er zes in en ook nog eens een afwijkend type. Daarentegen zit er wel een verschil in de prijs. De normale Arlo met één camera kost je €199. De Arlo Pro doet met 1 camera toch zo’n €339. Dat is wel een flink verschil.

My Arlo website 01

Vanuit de app of website kun je overal vandaan bij je video-opnames. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. De video’s worden opgeslagen in de cloud, of op een door jezelf geplaatste USB-stick in het basisstation. Zoals je hieronder kunt zien wordt er bij iedere beweging een video van 10 seconden opgenomen. Stel dat het heel bijzonder is wat er op dat moment gebeurde dan kun je de video opslaan naar je computer of smartphone en bewaren.

My Arlo website 03

Nu is het misschien niet handig om van ieder moment dat er iets in je tuin beweegt een video te krijgen. In mijn geval speelt mijn dochter op vaste dagen vaak in de tuin en dat zijn nogal wat bewegingen. Binnen no time wordt je dan gek van de mailtjes, pushberichten en de opgenomen video’s in je overzicht. Geen probleem voor Arlo want je kunt kiezen uit een aantal verschillende modi voor de bewegingsdetectie.

My Arlo website 02

Standaard staat hij ingesteld op “Ingeschakeld”. Dit wil zeggen dat bij iedere beweging er een video wordt gemaakt en je een notificatie krijgt. Dit kun je in sommige gevallen beter aanpassen naar “Planning”. In deze modus kun je aangeven dat je op maandag pas na 19:00 wilt dat je Arlo Pro gaat waken en dan tot 08:00 in de ochtend. In het weekend misschien alleen in de nacht terwijl je op vrijdag misschien vooral al weet dat er nooit iemand thuis is. Het is heel makkelijk om een flexibel schema aan te maken. De 2-weg audio functionaliteit is overigens niet verplicht om te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om een van beide of allebei niet te gebruiken. Dit kun je eenvoudig aanpassen binnen je Arlo profiel.

My Arlo website 04

Conclusie

De kwaliteit van het Arlo Pro systeem is enorm goed. Je hebt goed beeld in verschillende omstandigheden, hij reageert snel op bewegingen en is enorm makkelijk in gebruik. Ook de magnetische voet en de oplaadbare accu zijn een prettige toevoeging. Toch vind ik het wel een fikse prijs die je betaald voor de Pro’s. Helemaal als je een aantal camera’s wilt gaan gebruiken. Met vier stuks zit je al op €1000. Maar goed, het is tot dusver toe wel het meest handige camerabeveiligingssysteem dat ik getest heb. Als je het niet erg vindt om een paar centen uit te geven dan is de Arlo Pro een zeer goede oplossing.

Prijs en beschikbaarheid

Het NETGEAR Arlo Pro draadloze camerasysteem is per direct verkrijgbaar en kost in de basis €339. Je krijgt dan het basisstation, één camera en de benodigde accu en montagematerialen. Een additionele camera toevoegen aan je set kost €249. Je kunt ze onder andere bestellen bij Coolblue en Bol.com.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Martijn…….weet jij ook of de IR-leds zichtbaar IR-licht uitzenden, maw kunnen de indringers de camera’s opmerken tijdens hun nachtelijk bezoek ?? dat zou nl jammer zijn

    1. Hi Ton, als ze willen kunnen ze IR-led’s altijd zien. Richt je afstandsbediening maar eens op een webcam, dan zie je het licht zelf ook heel makkelijk. Het is wel zo dat je het niet zomaar kunt zien als je ergens loopt. Ze moeten er dus wel een beetje op “getraind” zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button