Wonen en werken

Nest introduceert Nest Cam, 2e generatie Protect en nieuwe app

Het is even een tijdje stil geweest omtrent Nest, het bedrijf achter de intelligente thermostaat en rookmelder. Na de overname van camerabedrijf Dropcam was het een kwestie van tijd voordat Nest met een eigen camera op de markt zou verschijnen. Het heeft wat langer geduurd van verwacht, maar hij is er nu toch echt: De Nest Cam.

Nest Cam 01

De Nest Cam is niet de enige nieuws waar Nest mee naar buiten kwam. Het bedrijf heeft ook een tweede generatie Nest Protect rook- en koolmonoxidemelders uitgebracht en de Nest App vernieuwd. Het is goed om na een lange stille tijd weer wat nieuwe ontwikkelingen van het bedrijf te zien.

Nest Cam

De Nest Cam is een 1080p full-HD camera speciaal ontwikkeld om een oogje in het zijl te houden. Hij is zo gemaakt dat je hem makkelijk kunt plaatsen door middel van een magnetische voet, een driepoot standaard of gewoon aan de muur. Hij gebruikt je Wi-Fi netwerk om verbinding te maken met de andere diensten van Nest en is hiermee te benaderen vanuit de Nest App.

Bij het versturen van videobeelden via het draadloze netwerk wordt er gebruik gemaakt van 2048-bit RSA-versleuteling en een overdracht via 128-bit SSL-verbinding. Hiermee is de gegevensstroom van het begin tot het einde beveiligd en worden je beelden veilig verstuurt.

Nest Cam 02

IP-camera’s zijn van nature niet zo dol op situaties met weinig tot geen licht. Om de camera ook goed zicht te geven in dit soort omstandigheden is hij uitgerust met acht high-powered infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes voor nachtzicht en bewegingsdetectie. Wil je de beelden graag bewaren in de cloud, dan kun je er voor kiezen om de betaalde Nest Aware dienst af te nemen. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruik maken van videogeschiedenis, timelapses, en verschillende bewegingsdetectie mogelijkheden.

Nest Protect

De tweede generatie Nest Protect komt met een aantal nieuwe functionaliteiten voor haar gebruikers. Ook de behuizing heeft een update gehad en is nu 11% kleiner dan de voorgaande modellen. Het is nog steeds mogelijk om de Protect aan de wand, of aan het plafond te bevestigen.

Binnenin de rookmelder is nu een split-spectrum sensor gebruikt. Deze sensor maakt gebruik van twee golflengtes aan licht, waardoor het mogelijk wordt is om zowel snel als langzaam brandend vuur te kunnen detecteren. De levensduur van de vernieuwde Protect is nu 10 jaar door het gebruik van de nieuwe sensor.

Nest Protect second generation

Het is handig om een Nest Protect te hebben hangen, maar je wilt ook graag weten of hij werkt. De veiligheidscontroles in de nieuwe generatie Protect zijn ook verbetert. Het is vanaf nu mogelijk om de sensoren, het vermogen, de WiFi-verbinding, microfoon en de luidspreker in één keer te testen vanaf je smartphone. De Protect controleert zelf eens per maand of de luidsprekers en microfoon nog werken, zonder dat je hier zelf last van hebt. Ben je in het bezit van meerdere Protect melders? Vanaf nu is het ook mogelijk om ze allemaal gelijktijdig te controleren en de status te zien via de verlichte ring.

Nest Learning Thermostat software update 4.5

De Nest Learning Thermostaat is zelf niet vernieuwd, maar wordt voorzien van een software update. Deze update zorgt ervoor dat er een aantal nieuwe functionaliteiten naar je thermostaat komt. Zo is hij in staat om je te waarschuwen als de temperatuur in je woonkamer dusdanig laag  is, dat er kans is dat je leidingen bevriezen. Ook geeft hij je weer een geruststellend bericht als het gevaar weer geweken is.

De samenwerking tussen de Learning Thermostat en de Protect is met de update ook uitgebreid. Merkt je Protect op dat er rook of koolmonoxide is gedetecteerd, dan wordt dit nu ook op de Thermostat weergegeven. Dit wordt ook wel Nest Protect Emergency Alerts genoemd. Deze samenwerking maakt het ook mogelijk om direct het verwarmingssysteem uit te schakelen bij detectie van koolmonoxide, of een koolsysteem (airco) bij rookdetectie. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkeling van koolmonoxide en de verspreiding van rook kan worden tegengegaan.

Nest App 5.0

Als laatste kan natuurlijk een nieuwe versie van de Nest App niet ontbreken. Met de komst van versie 5.0 is het vanaf nu mogelijk om alle Nest producten vanuit één app te bedienen. Zowel de Learning Thermostat, Protect, Nest Cam en de oudere Dropcams werken met de nieuwe app.

Het Homescreen van de app is aangepast en biedt nu ruimte voor alle producten. De verschillende Nest Protects worden ondergebracht onder één icoon en je kunt live video previews bekijken van de verschillende Nest Cams. Bij de Learning Thermostat wordt nu onderaan het scherm eenvoudig toegang gegeven tot functies als: Energiegeschiedenis, Heat Mode en het Schema.

De Nest Cam en Dropcam integratie brengt een groot aantal nieuwe functies met zich mee. Je kunt vanuit de app eenvoudig inzoomen met een camera, bi-directionele audio gebruiken en krijg je een camera-icoon op je smartphone als je Nest Protect een rook- of koolmonoxide-alarm geeft en je een Next Cam in dezelfde ruimte hebt.

Nest App 5.0

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Nestr Protect is vanaf vandaag te bestellen voor een consumentenprijs van €119. Nest Protect zal volgende maand verscheept worden. De nieuwe Nest Cam zal verkrijgbaar zijn vanaf juli voor een adviesadvies van €199.

De nieuwe Nest App 5.0 is per direct te downloaden via de Google Play Store en iOS App Store. De software update 4,5 voor de Learning Thermostat wordt actief uitgerold en zal naar verwachting in de komende twee weken beschikbaar zijn op je thermostaat.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button