tech365
msi vr one backpack 02

Heeft MSI de VR-oplossing van het jaar in handen?

Wordt de VR-rugzak van MSI en HTC the next big thing in VR? Waar je normaliter dicht bij je gamingsysteem moest zitten voor alle kabels, zorgt MSI voor een semi draadloze oplossing. Top of flop?

Onder de naam MSI VR One gaat MSI proberen de VR-markt weer even op scherp te zetten. Inmiddels zijn er legio devices die je een VR-beleving kunnen geven, maar zit je altijd met die kabels naar een pc of console. Niet handig, maar zo is het nu eenmaal. De vraag is of dit moet. MSI vind namelijk dat het slimmer kan. Door een volledig lichtgewicht computersysteem te integreren in de rugzak biedt het merk je een semi draadloze oplossing om te VR te kunnen beleven.

msi vr one backpack 01
Foto: Arstechnica

Met een gewicht van slechts 3,6kg neemt MSI het concept erg serieus. De rugzak is voorzien van lichtgewicht materialen en is voorzien van een tweetal accu’s die 1,5 uur VR plezier moet bieden. Hier zit waarschijnlijk ook gelijk het grootste gewicht van het geheel. Om het geheel aan te drijven is er een overclocked processor aanwezig en een flinke GeForce GTX10-series videokaart. Prima om lekker te kunnen gamen.

MSI heeft bewust gekozen voor een oplossing die niet echt stealthy is. Hij valt namelijk flink op en mag wat mij betreft ook gezien worden. Je ziet er echt nog iets van een computer in terug, zoals de 4x USB 3.0-aansluitingen , Thunderbolt 3 poort, HDMI en mini-HDMI aansluitingen. De rugzak is ontwikkeld in nauwe samenwerking met HTC voor haar Vive VR-bril. Hiermee kun je dus je eigen VR-feestje creëren overal waar je wilt. Misschien wat voor in de trein naar school/werk?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen