tech365
MSI Optix MPG27C

MSI Optix MPG27C: Curved gaming monitor met vijf speciale rgb-led zones

Wie op zoek is naar een gamingmonitor heeft vandaag de dag een ruime keuze. Dit maakt het ook erg lastig om met iets nieuws te komen. Je kunt een beetje sleutelen aan het uiterlijk en de refresh rate, maar dan ben je er al snel doorheen. Tenzij je kiest voor RGB indicatoren aan het scherm. Dan ben je een regelrechte baas!

MSI presenteerde haar Optix MPG27C monitor dit jaar tijdens CES in Las Vegas. Het is een 27-inch curved monitor speciaal ontwikkeld voor gamers, en maakt gebruik van een gebogen VA-panel. De refreshrate heeft MSI op 144Hz weten te krikken, met daarbij een responstijd van 1ms. Prima specs, maar niet spannend. Waar het wel interessant wordt is bij de vijf aanwezige rgb-zones, onderaan het scherm. Door gebruik te maken van de SteelSeries engine kun je deze rgb-zones inzetten voor het weergeven van allerlei informatie tijdens het gamen.

MSI Optix MPG27C voorkant

Stel je voor dat je een spannende shooter aan het spelen bent. Dan kun je bijvoorbeeld een rgb-zone inzetten voor het weergeven van je “life”. Is de strip groen, dan zit je goed, kleurt hij om naar geel, oranje of rood, dan gaat het de verkeerde kant op. Maar ook het huidige niveau van je munitie, timers of andere gebeurtenissen kun je koppelen aan de rgb-zones. Dit maakt een standaard beeldscherm ineens een multifunctioneel scherm. Je kunt er ook voor kiezen om wat minder heftige kleurverschillen toe te passen en een kleur in te stellen die past bij je setup. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mocht je opzoek zijn naar een uniek scherm om te gamen, dan moet je zeker de Optix MPG27C meenemen in je overweging. Let wel op dat dit scherm een maximale resolutie heeft van 1920 x 1080. Ben je op zoek naar een 4k scherm, dan moet je nog even geduld hebben. De prijs ligt zo rond de €500 in verschillende prijsvergelijkers.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen