tech365
MSI MAG PYLON header

MSI MAG PYLON: Eerste ATX Gaming case met veel glas en RGB-verlichting

Glazen panelen, RGB-fans en ruimte voor een verticale plaatsing van de videokaart zijn inmiddels gemeengoed geworden. Toch verschijnen er aan de lopende band nieuwe kasten. MSI lanceert vandaag voor het eerst een eigen lege behuizing en geeft hem de naam”MAG PYLON”. En ik moet zeggen dat hij er erg goed uitziet!

Drie panelen van gelaagd glas

Als je van plan bent om je hardware goed in het spreekwoordelijk zonnetje te zetten, dan zit je met de nieuwe MAG PYLON goed. Door zijn 4mm panelen van gelaagd glas krijg je een prima kijk op het inwendige van je pc. En zeg nu zelf, met al die toffe hardware wil je toch gewoon van het uitzicht genieten? De glazen panelen zijn voorzien van een zwarte tint waardoor je meer diepte krijgt en prima aan de slag kunt met de nodige RGB-verlichting.

MSI MAG PYLON 04

RGB-Fans met Mystic SYNC

Over verlichting gesproken, de MAG PYLON wordt standaard geleverd met 3 x 120mm RGB fans. Ze zijn geschikt voor het Mystic Light systeem van MSI waarmee je al je MSI RGB-verlichting kunt aansturen. Als je liever gebruik maakt van grotere fans dan kun je er ook voor kiezen om 2 x 140mm fans te plaatsen. Aan de bovenzijde kun je 2 x 120/140mm fans kwijt, of een radiator met fans, en aan de achterzijde 1 x 120mm. De onderzijde is niet geschikt voor het plaatsen van extra intake fans. Alle openingen voor fans zijn voorzien van magnetische stoffilters.

MSI MAG PYLON 03

Twee compartiment voor kabelmanagement

De binnenkant van de kast bestaat uit een tweetal compartimenten. Het bovenste deel is voor het plaatsen van je moederbord, processor, drives en koeling. Het onderste deel bevat de voeding en de nodige ruimte voor het wegwerken van je kabels. Door middel van een viertal openingen met rubberen grommets kun je de kabels naar de ruimte achter het moederbord loodsen en vastzetten aan één van de tien aanwezige kabelogen. Hiermee is de kabelmassa in je kast netjes opgeruimd en ziet het er door het glazen paneel strak uit.

MSI MAG PYLON 02

Aan de bovenzijde van de kast bevindt zich 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HD Audio/Mic en uiteraard een power-knop. De kast weegt 8,4 Kg en biedt ruimte aan 2 x 3,5 inch en 4 x 2,5 inch devices. Videokaarten tot 370 mm kun je prima kwijt en een processorkoeler wordt tot maximaal 165 mm ondersteunt zonder een zaag uit de schuur te hoeven halen. De videokaart kan middels een optionele beugel ook verticaal gemonteerd worden. MSI had alleen wel die grote logo’s er van mij af mogen laten. Of het een sticker is kan ik tot dusver toe niet uit de informatie halen.

Helaas is er nog geen prijs en releasedatum bekend van de MSI MAG PYLON.

MSI MAG PYLON 01

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen