tech365
Motorola G5

Motorola Moto G5, klein en fijn

Smartphones heb je in allerlei prijsklassen. Zoek je een nieuw toestel, maar heb je geen zin om daar de hoofdprijs voor te betalen? Dan is een leuke middenklasser of budgettelefoon wellicht iets voor jou, zoals de Motorola Moto G5. Waarom? We leggen het je graag uit.

Een nieuwe mobiele telefoon uitzoeken: voor de een is dat het hoogtepunt na twee jaar met hetzelfde toestel rondlopen, de ander heeft er een broertje dood aan. Telefoons vergelijken is een tijdrovende klus en soms ook lastig. Want waaraan moet je volgende telefoon voldoen? Wil je juist een groter scherm, of moet hij juist compact zijn? Welke eisen stel je aan de prestaties? Hoe belangrijk vind je het dat je regelmatig updates ontvangt? Wat verwacht je van de camera’s? En hoe verhoudt een bepaalde smartphone zich tot de concurrentie?

Stuk voor stuk lastige vragen en het kost behoorlijk wat tijd om een antwoord op al deze vragen te krijgen. Eén belangrijk aspect is natuurlijk het prijskaartje. Niemand weet beter wat je kunt of wilt besteden aan een nieuwe telefoon. Als je veel voor weinig wil, dan is de Motorola Moto G5 dé telefoon om te nemen. We kunnen minstens 4 redenen bedenken waarom je naar de winkel zou moeten rennen voor dit toestel.

1. Scherp geprijsd

De Motorola Moto G5 is zeer vriendelijk voor je portemonnee. Voor vlaggenschepen moet je vele honderden euro’s neerleggen. Heb je de nieuwe iPhone X gezien? Het instapmodel kost maar liefst 1.159 euro. En dan heb je niets eens uitbreidbaar geheugen en is er geen ruimte voor een tweede simkaart. Ook aan middenklassers hangt soms een fors prijskaartje. Denk bijvoorbeeld aan de LG Q6: daar moet je maar liefst 349 euro voor op tafel leggen.

De Moto G5 prijs is een stuk aantrekkelijker. Als je goed rondkijkt op internet zie je hem al voor 159 euro. En voor minder dan twee tientjes in de maand heb je hem inclusief en bel- en databundel. Voordeliger kan bijna niet.

2. Compact en haarscherp

Loopt iedereen in jouw omgeving rond met een koelkast? Smartphones met grote schermen zijn tegenwoordig de standaard. Vind nog maar eens een telefoon waarvan het scherm kleiner is dan 5,5 inch. Dergelijke toestellen zijn voor de meesten niet met één hand te bedienen. En door hun lompe schermformaat zijn ze lastig te vervoeren. Jas- en broekzakken zijn anno 2017 nog altijd niet aangepast op deze maat. En zitten met zo’n grote telefoon in je broekzak is niet bepaald een pretje.

Als je een lekker compacte telefoon zoekt, dan is de Motorola Moto G5 echt iets voor jou. Hij is lekker compact doordat het scherm slechts 5 inch in doorsnee is. Bovendien is het scherm haarscherp. Hij heef een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD). Daardoor heeft hij een pixeldichtheid -het aantal pixels per vierkante inch- van maar liefst 441 ppi. Hoe hoger dit getal, des te mooier alles eruit ziet op je scherm. De meeste telefoons in deze prijsklasse komen niet verder dan 294 ppi.

3. Besturingssysteem draait soepel

De meeste fabrikanten gooien een zware schil of skin over het besturingssysteem. Dat neemt niet alleen onnodig veel kostbare opslagruimte in beslag, maar heeft ook impact op de prestaties van het toestel. Een zware skin betekent vaak dat Android meer moeite heeft om soepel te draaien. Bij de Motorola Moto G5 heb je daar geen last van. Motorola heeft namelijk een niet-ingrijpende skin over het besturingssysteem gegoten waardoor hij veel wegheeft van stock Android, het besturingssysteem van Google in zijn meest pure vorm. Je houdt niet alleen meer opslagcapaciteit voor jezelf over: je hebt ook geen last van haperingen, een lading bloatware of extra functies die je toch niet gebruikt. Met de Moto G5 krijg je dus een clean toestel.

4. Veilig

Tot slot is de Motorola Moto G5 veilig. Traditionele beveiligingsopties zijn niet altijd betrouwbaar. Een pincode of wachtwoord kun je raden, een tekenpatroon laat sporen na en een irisscanner kun je voor de gek houden. De Moto G5 heeft voorop een ovale Home-knop met vingerafdrukscanner. Een vingerafdruk namaken is vrijwel onmogelijk. Bovendien is hij uniek: nergens ter wereld zijn er twee mensen die identieke vingerafdrukken hebben. Je weet dus zeker dat jij de enige bent die jouw toestel kan ontgrendelen.

 

Deze blogpost is geschreven door gsminfo.nl

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen