tech365
misfit_ray_tech365_004

Misfit Ray: Activity tracker die je inzicht geeft in je dagelijkse bezigheden

Afgelopen week mocht ik een mooie armband testen van Misfit, namelijk de Ray. Het is niet zomaar een armband, maar een heuse activity tracker. De armband heeft als doel om je inzicht te geven in je calorieverbruik, je gestelde doelen en zelfs je slaappatroon. 

De armband van Misfit liet mij zien hoe fit ik ben, tenminste op basis van wat het handige apparaat kan meten. Nu zit ik niet snel stil, dus ik was best benieuwd hoe ik zou scoren op een dag. Ik ben altijd wel bezig met onze dochter, het huishouden, of boodschappen doen. En als ik daar niet mee bezig ben, dan ben ik wel aan het werk. Voor mijn gevoel beweeg ik dus voldoende, maar echt inzicht heb je zonder een dergelijke tracker eigenlijk niet.

misfit_ray_tech365_004

Om te beginnen met het gebruiken van de Misfit heb ik de app van gedownload en geïnstalleerd. De tweede stap is het aanmaken van een persoonlijk profiel. Het was heel gemakkelijk om dit profiel aan het maken. Even je persoonlijke gegevens invoeren en je leeftijd, lengte, gewicht en het gemiddelde uren slaap en je kunt gaan beginnen met de armband zelf. Wanneer je hem uit de verpakking haalt moet je de batterijen er nog in doen. Hij is niet oplaadbaar en dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Hij maakt gebruik van drie kleine batterijtjes die echt in het apparaat worden gestopt. Het is wel even onwennig aks je hem open wilt maken, want je moet best stevig aan de band draaien. Met de batterijen op zijn plek en de armband weer dicht (waterdicht) kun je verder met het koppelen.

misfit_ray_tech365_001

Wanneer je de app start kun je een nieuwe Misfit koppelen. De reden hiervoor is dat je zo je gegevens kan synchroniseren met de app en je hier van alles mee kan doen. Delen met je vrienden op social media, uploaden naar andere diensten, of gewoon in de app kunt bekijken. Heel grappig om te zien, is dat ik al gelijk een vriend had in de app en dat was Misfit zelf. Je vrienden kunnen je eenvoudig volgen door je toe te voegen, zodat je je resultaten kunt delen. Dit hoeft overigens niet. Dit is ook het geval voor je persoonlijke profiel. Je kunt er dus gewoon voor kiezen om hem privé te zetten.

misfit_ray_tech365_005

Toen ik voor het eerst de armband om had leek het me best raar om deze tijdens het douchen en slapen om te laten, want ik was bang dat ik er last van zou krijgen en dat mijn slaap daardoor verstoord zou raken. Niets is minder waar. Ik moet zeggen dat ik normaal gesproken ook best een zeur kan zijn met dat iets niet lekker zit.  Toch voelde ik al snel niet eens meer dat ik de armband om had. Best comfortabel dus. Misschien denk je “onder de douche?? Gaat hij dan niet stuk?”. Nee, hij is gewoon lekker waterdicht dus je hoeft hier verder geen rekening mee te houden.

misfit_ray_tech365_003

Aangezien ik dus een bezig bijtje ben vond ik het erg interessant om te zien hoeveel ik beweeg op een dag. Ik fiets naar mijn werk en heb een staand beroep met vrij weinig pauze, dus hier moesten wel veel stappen uitkomen. Ook op een vrije dag heb ik ongeveer evenveel stappen gemaakt. Helaas na het fietsen kwamen er geen stappen erbij dus de 6 km die ik heen en weer fiets naar mijn werk kon ik niet mee tellen bij mijn verbruikte calorieën en kilometers op de Misfit. En dit is eigenlijk gelijk voor mij de beperkende factor. Wel kon ik goed zien hoeveel stappen dat ik die dag gezet had, aantal calorieën dat ik verbrand had en de afgelegde afstand (minus het fietsen natuurlijk). Dit zie je overigens wel heel duidelijk in de app terug, net als het verloop over de dagen heen.

misfit_ray_tech365_002

Omdat de armband met je telefoon gekoppeld is, krijg je trilsignalen als je gebeld wordt. Dit vond ik onwijs handig, want mijn geluid staat vaak uit en mijn telefoon heb ik niet altijd naast me liggen. Zo werd ik wel getriggerd dat ik een inkomend gesprek had en was ik op tijd om naar mijn telefoon te grijpen.

Niet alleen overdag is de armband voor je aan het werk. Ook als je aan het slapen bent is de Misfit voor je bezig. Je kunt aangeven in de Misfit app wanneer je gaat slapen en hoe laat je meestal wakker wordt. Doordat je beweegt in je slaap kan de Misfit zien of je in diepe slaap bent of in lichte slaap en hoeveel tijd je rusteloos was. Je armband kan je ook wakker maken met een trilling tegen je pols. Gemiddeld slaap ik 8 uur per nacht. Ik wist wel dat van die 8 uur niet volledig vaste slaap was maar zo weinig had ik nu ook weer niet verwacht. Ongeveer de helft van mijn slaapuren waren rustvolle uren en de andere helft was ik in een lichte slaap. Dankzij de analyse van je slaap weet je dus waarom je soms in de ochtend zo gebroken wakker wordt.

misfit_ray_iphone_app_02

Het was ontzettend leuk en interessant om te zien hoeveel ik nu ongeveer beweeg overdag en hoe ik slaap in de nacht. Wel vond ik het jammer dat mijn bewegingen op de fiets niet mee werden geteld. Na een uurtje op de racefiets rijden zie je nauwelijks een toename in calorieën en dat is erg jammer. Hij is dus niet goed in staat om je het totaalplaatje te vertellen en beperkt zich tot lopen.  Wat ik wel erg handig vond is de slaapanalyse en het trilsignaal bij een inkomende oproep.

misfit_ray_iphone_app_01

Pluspunten

  • Je voelt de armband amper zitten om je pols.
  • Armband hoeft niet iedere keer opgeladen te worden.
  • Makkelijk gebruik van de app.
  • Trilmelding bij binnenkomende oproep.

Minpunten

  • Niet iedere beweging wordt geteld.
  • Hartslag wordt niet gemeten voor een juiste calorieverbranding.
  • App is er alleen in het Engels.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de verschillende Misfit modellen per direct verkrijgen. Het review model, de Ray, kost gemiddeld €99 en is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees onze disclaimer voor meer informatie.

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen