tech365
MiniBrew, een apparaat om je eigen bier te maken

MiniBrew: Zelf bier brouwen met behulp van een app en het Internet of Things

Zelf bier maken is niet alleen weggelegd voor de ervaren brouwer. Want gewapend met de MiniBrew robot en de speciaal ontwikkelde app kun je dit klusje prima klaren. Brouw zelf 5 liter van je favoriete bier en houdt alles nauwlettend overal vandaan in de gaten. Zo zie je maar weer dat het Internet of Things soms helemaal zo gek nog niet is.

De MiniBrew is een combinatie van een vat voor je bier, een compartiment voor alle ingrediënten en wat electronica. Dit alles samen zorgt ervoor dat je zelf je favoriete bier kunt brouwen. Hij heeft ook ingebouwd 802.11ac Wi-Fi. Waarom? Nou, everything is better with Wi-Fi. Natuurlijk is dat niet de enige reden en heeft de MiniBrew verbinding met je netwerk nodig om de recepten vanaf het internet te kunnen halen. Je kiest in de speciale iOS-app (Android is nog in ontwikkeling) je gewenste soort bier en de MiniBrew download het recept. Hiermee weet hij hoelang alle stappen gaan duren, in welke volgorde dit plaats moet vinden en wat je nodig hebt.

MINIBREW app met keuze uit je gewenste bier

Door middel van de speciale app kun je niet alleen een keuze maken welk bier je wilt gaan brouwen. Hij zorgt er ook voor dat je constant zicht hebt op de voortgang van het proces. Dit maakt het natuurlijk extra leuk want je weet precies wat er op dat moment met je ingrediënten gebeurd. In totaal kost het ongeveer 3,5 uur om het recept te bereiden en vanaf dat moment begint de fermentatie periode. Dit is dus redelijk vlot. Als het recept begint te fermenteren dan kan het een week tot enkele maanden duren tot het klaar is. Dit ligt natuurlijk geheel aan het soort bier dat je wilt bereiden.

Op dit moment is de productie van de MiniBrew gestart en worden de eerste exemplaren in de zomer verwacht. Dit is een gelimiteerde oplage. Je moet misschien wel even wachten totdat je vakantiegeld is gestort, want de MiniBrew kost op dit moment €999.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen