Algemeen

Mind the digital marketing gap [Infographic]

De Economist Intelligence Unit (EIU) heeft een onderzoek uitgevoerd om trends in digitale marketing te bepalen en de verschillen tussen wat consumenten aanzet om een aanschaf te doen en de wijze waarop consumenten de voorkeur geven om zaken te doen met een merk. Deze bevindingen zijn tegenover de antwoorden gezet van leidinggevende in marketing functies om de kloof tussen beide te kunnen bepalen. Aan het onderzoek namen 409 consumenten deel en 257 marketing professionals (CMO en Vice President of Marketing) van bedrijven in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De Infographic die is gemaakt, naar aanleiding van het onderzoek, geeft een heel goed beeld dat marketeers toch vaak afwijken qua gedachtegang ten opzichte van de consumenten. Bijvoorbeeld: Bij 37% van de consumenten is e-mail het belangrijkste kanaal voor pre-verkoop en slechts 16% is social media en blogs. Daarbij komt dat 52% van deze consumenten voor after-sales het e-mail kanaal prefereert en ook hier maar 16% voor social media en blogs.. Toch denkt 68% van de marketeers dat e-mail niet het belangrijkste kanaal is voor pre- en after-sales.

Het is een leuke en leerzame Infographic en geeft een goed beeld van de kloof die er nog is tussen de consument en de marketing wereld. Het volledige onderzoek is op de website van Lyris te vinden voor wie zich verder wil verdiepen.

De kloof tussen consumenten voorkeur en marketeers Infographic

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button