Tech

Microsoft’s SkyDrive gaat voortaan OneDrive heten

Vorig jaar verloor Microsoft de rechtszaak over het gebruik van de naam “SkyDrive” en was het bedrijf genoodzaakt een nieuwe naam te gaan bedenken voor de cloud opslagdienst. Inmiddels is er een nieuwe naam bekend en zal de dienst verder gaan onder de naam OneDrive en vervalt de eerder gebruikte naam Skydrive.

De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door de Britse Satelliet TV aanbieder BSkyB en uiteindelijk ook gewonnen. Toch was het voor Microsoft niet direct verplicht om de naam te laten vallen en kreeg de softwaregigant uit Redmond de mogelijkheid om een nieuwe naam te bedenken voor hun clouddienst.

Microsoft pakt de naamswijziging direct aan om de bestaande dienst verder te vernieuwen en laat weten dat het niet alleen een cosmetische wijziging wordt. Er is nog geen datum bekend wanneer de nieuwe OneDrive in gebruik genomen zal worden, maar voor de geïnteresseerde is er de mogelijkheid om, via een speciale website, op de hoogte gehouden te worden van de release. Tot die tijd zal het speculeren zijn welke nieuwe functies de opvolger van SkyDrive zal bevatten.

Microsoft OneDrive

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button