Mobile

Microsoft ziet smartphone verkoop opnieuw achteruit gaan. Wat gaat er gebeuren met de Lumia?

Het blijft een aanhoudend verhaal, het gaat niet goed met het marktaandeel van Microsoft op de smartphone markt. Best jammer want sommige Lumia toestellen zijn echt dik in orde en je hebt inmiddels een flinke keuze aan apps in de Microsoft Store. Toch lijkt het niet voldoende het marktaandeel te doen groeien.

Het eerste kwartaal van dit jaar was verantwoordelijk voor een groei van 3,9 procent in het aantal verkochte smartphones ten opzichte van eerdere jaren. Goed nieuws voor de smartphone producenten. Toch moet Microsoft het doen met een daling van de verkoop van bijna 2 procent en profiteert niet bepaald van de groei. Volgens een recent onderzoek van Gartner is Microsoft van 2,5 procent en 8,27 miljoen verkochte exemplaren in het eerste kwartaal van 2015 naar 0,7 procent en 2,4 miljoen verkochte exemplaren gegaan.

Het is voor veel mensen onduidelijk wat de koers van Microsoft is op het gebied van smartphones. Vorig jaar kondigde ze twee nieuwe Lumia toestellen aan en lieten weten de huidige modellen te blijven ondersteunen. Het enige dat ze niet vertelde is wat ze in de toekomst verwachtten te gaan doen op het gebied van nieuwe toestellen. Het geeft een beetje het gevoel dat ieder moment de stekker eruit getrokken kan worden. In de roadmap voor 2016 komen we ook niet echt nieuwe Lumia toestellen tegen.

Het is niet alleen Microsoft die last heeft van een daling in de smartphone verkoop. Ook BlackBerry blijft nog constant dalen op de lijst en ook Apple moest een stapje terug doen. Het aantal Android smartphone steeg daarentegen wel ruim 5 procent.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button