tech365
K5 beveiligingsrobot

Microsoft zet robots in voor beveiliging van campusterrein

Als je al de kriebels krijgt bij het zien van de film iRobot, dan kun je maar beter uit de buurt blijven van Microsofts campus. Op de parkeerplaats van dit terrein heeft de softwaregigant namelijk een paar heuse robots ingezet om het terrein te bewaken. Laat je niet misleiden door hun schattige R2D2-achtige voorkomen, want deze robots hebben een serieuze taak.

K5 beveiligingsrobot 02

De robots die Microsoft heeft ingezet zijn ontwikkeld door het bedrijf Knightscope. Deze autonome K5 robots zijn voorzien van verschillende sensoren die alles in de omgeving in de gaten kunnen houden. Denk hierbij aan een radar voor het meter van afstand en snelheden van objecten in de buurt, infrarood camera voor slecht licht omstandigheden, temperatuur sensoren en zelfs een luchtkwaliteit sensor die in staat is om gaslekken en andere problemen te detecteren.

De gegevens die worden verzameld door middel van de diverse sensoren worden samen met een aantal algoritmes gebruikt voor het voorspellen van eventuele risico’s. Dit maakt de K5 robots interessante beveiligingsmedewerkers voor uw bedrijfsterrein of locatie. Wanneer een robot een risico waarneemt is hij in staat om zelfstandig te alarmeren of contact te zoeken met een menselijke collega.

K5 beveiligingsrobot 03

De robots kunnen 24 uur surveilleren bij een volledig opgeladen accu en zijn zo geprogrammeerd dat ze niet stil vallen met een lege accu tijdens hun ronde. Wanneer de accuspanning dermate afgenomen is, gaan de robots zelfstandig terug naar hun laadstation en zijn na 20 minuten weer volledig opgeladen.

Nu het beveiligingsteam bij Microsoft is uitgebreid met deze autonome robot collega’s, zijn we benieuwd welk bedrijf hierna de stap gaat zetten naar het toepassen van deze metalen medewerkers.

K5 beveiligingsrobot

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen