tech365
microsoft-hololens-release-price

Microsoft zet $500k klaar voor deelnemende universiteiten aan HoloLens programma

En grote zak met geld, en een stapel HoloLens ontwikkel kits. Dit is wat Microsoft een aantal universiteiten gaat bieden. Door middel van dit project, dat de naam Academic Research Request for Proposals heeft gekregen, wil Microsoft nog meer toepassingen voor de HoloLens realiseren. Tja, en wie wil dit nu niet? Een onwijs vette holografische bril en een flink budget voor ontwikkeling.

In totaal heeft Microsoft een bedrag van $500k beschikbaar voor het project. In totaal zijn er vijf awards, die stuk voor stuk een bedrag van $100k krijgen en een tweetal HoloLens ontwikkel sets. Op 6 oktober maakt Microsoft bekend welke geaccrediteerde universiteiten er gaan deelnemen aan het programma. Door middel van het programma wil Microsoft het out of the box denken extra stimuleren. Hiermee beperkt de ontwikkeling zich niet alleen tot de betrokken ontwikkelaars in Redmond, maar wordt er vanuit diverse hoeken met een andere blik gekeken naar mogelijke toepassingen voor de HoloLens.

Onlangs verschenen er nog enkele mooie toepassingen voor het gebruik van de HoloLens. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van speciale 3D-modellen voor medische trainingen en data visualisatie.

microsoft-hololens-release-price

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen