Beeld en geluid

Zo deel je eenvoudig het beeld van je laptop, tablet of smartphone op een HDTV

Microsoft bracht de Wireless Display Adapter op de markt, en als snel werd er gesproken over een Chromecast killer. Een directe concurrent voor de HDMI-stick van Google? Of misschien toch net iets anders? De beste manier om hier achter te komen is de stick te gebruiken. Uiteraard deden we dit met plezier en in deze blogpost lees je onze ervaring met de Wireless Display Adapter van Microsoft. 

Microsoft_Wireless_Display_tech365nl_002

Het idee van de Wireless Display Adapter is dat je eenvoudig kunt delen wat je op je laptop, tablet of smartphone hebt staan via een HDTV. Stel je eens voor dat je een compleet uitgewerkte spreadsheet hebt, en je wilt dit met je collega’s bespreken tijdens een meeting. Je kunt de sheet dan een aantal keer afdrukken en uitdelen aan je collega’s. Maar je hebt je dit jaar voorgenomen om het regenwoud te sparen, en wilt je collega niet direct opzadelen met een leesbril vanwege de kleine letters op het A4-tje (anders past het weer eens niet op een pagina). Is het dan niet heel erg makkelijk, wanneer je zo het beeld op je tablet kan weergeven op die grote HDTV of projector?

Honor_X4_Projected_WiDi
Eenvoudig het beeldscherm van je smartphone streamen naar de Wireless Display Adapter

Je kunt eindeloos veel toepassing verzinnen waarin de Wireless Display Adapter een oplossing kan bieden. Helemaal omdat het ook werkt vanaf je Android smartphone of Surface 3 tablet. Het enige dat je nodig hebt, is een Wireless Display (WiDi) gecertificeerd apparaat en een HDTV of projector met een vrije HDMI-poort en USB-aansluiting. De mogelijkheden zijn beschikbaar vanaf Windows 8.1 en met Android 4.2.1 of hoger.

Een Chromecast killer zou ik het zelf niet noemen. De producten verschillen namelijk erg in manier van werken en mogelijkheden. Zo heb je voor Chromecast altijd apps nodig die het ondersteunen en is je content ook gerelateerd hieraan. Bij de Wireless Display Adapter van Microsoft maak je eigenlijk een kloon van je volledige beeld. Dit geeft je net wat andere mogelijkheden, zoals het weergeven van presentaties, documenten, video’s en meer. Je bent echter alleen weer meer afhankelijk van de WiDi ondersteuning.

Microsoft_Wireless_Display_tech365nl_003

Wat zit er in de doos?

  • Microsoft Wireless Display Adapter.
  • Extra HDMI-kabel voor het gemakkelijker aansluiten.
  • Meertalige handleiding.

Wat vinden we van de Wireless Display Adapter?

Ontzettend handig, zo kun je hem eigenlijk wel noemen. Wanneer je even snel wat wil delen met andere mensen om je heen, hoef je slechts een kleine handeling uit te voeren en klaar ben je. Zo moet het ook werken, vind ik. Wanneer je allerlei onhandige capriolen uit moet halen om het werkend te krijgen, dan verliest het zijn bestaansrecht.

De echte voordelen zie ik vooral in het bedrijfsleven. Met een Wireless Display Adapter in je vergaderruimten kun je moeiteloos je informatie delen met andere mensen. Geen lastige kabels, of problemen net de juiste te vinden, gewoon lekker draadloos. Maak je gebruik van Android, dan is het slechts een kwestie van de optie “schermdeling” of “multi-scherm”. Voor gebruikers van Windows 8.1 niet meer dan de projectie-optie te activeren (WIN+P). Gewoon lekker eenvoudig!

Microsoft_Wireless_Display_tech365nl_001

En dan is er nog de prijs. Voor een adviesprijs van €69,99 ben je al in het bezit van de handige stick. Dit had ik in eerste instantie niet gedacht. De prijs valt mij dan ook 100% mee en is eigenlijk prima gerechtvaardigd. Het enige dat ik erg jammer vind, is het gebrek aan ondersteuning voor Apple devices. Nu kan Microsoft daar niets aan doen, maar het zou een dergelijk device eigenlijk helemaal af maken.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Wireless Display Adapter per direct verkrijgen, voor een adviesprijs van €69,99. De verkoopprijs ligt echter bij sommige (web)winkels al een stuk lager.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button