Apps en software

Microsoft voegt print functionaliteit toe aan Office voor iPad

Microsoft heeft een goede zet gedaan, door Office voor iPad uit te brengen. Gebruikers zijn dolblij met de verschillende Office applicaties die goede overeenkomen met de software op desktop pc. Toch bleek er een belangrijke functie te missen in het geheel, want het meest ingediende verzoek voor aanpassingen op de apps, was de toevoeging van print functionaliteit. Microsoft vertelt dan ook trots op hun blog, dat ze deze functies hebben toegevoegd. 

Het paperless office is er nog lang niet en veel gebruikers toen niets liever dan een groot stuk tekst direct naar de printer sturen, om het vervolgens uitgeprint te kunnen gaan lezen. We roepen allemaal om minder te printen, maar de praktijk laat toch zien dat mensen niets liever hebben dan een stuk papier om van te lezen (en om op te krabbelen).

Slechts een maand na de release van Office voor de iPad komt Microsoft al met een eerste update. En dit is niet zomaar een update, want deze aanpassing zorgt er voor dat je kunt printen! Vanuit alle Office apps is het, na het installeren van de update, mogelijk om te printen naar een AirPrint ondersteunde printer.

Office voor iPad print functionaliteit Word

Printen is niet de enige aanpassing in de update, want Excel is nu voorzien van een Autofit functie die het mogelijk maakt om meerdere kolommen of rijen tegelijk in breedte en/of hoogte aan te passen. Ook Powerpoint krijg een nieuwe functie voor het eenvoudiger uitlijnen van afbeeldingen, vormen en tekstblokken op een dia (slide).

Last but not least, zijn er in de update ook weer wat bugfixes en stabiliteit verbeteringen meegekomen.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button