tech365

Microsoft Visual Studio komt naar de Mac

Aanstaande woensdag gaat het Microsoft Connect() evenement van start. Een conferentie speciaal voor ontwikkelaars. Dit jaar lijkt is er goed nieuws voor programmeurs die graag gebruik willen maken van hun Mac voor het ontwikkelen van apps. Je kunt namelijk straks Microsoft’s eigen Visual Studio gewoon gebruiken op je Mac. Op deze manier wil Microsoft ontwikkelaars overhalen om Windows Apps te ontwikkelen op hun trouwe Mac.

Microsoft zoekt steeds meer naar oplossingen die ook buiten hun eigen productlijn ligt. Het adapteren van Docker in Server 2016, MSSQL op Linux en nu ook Visual Studio voor je Mac. Je moet toegeven, ze zijn daar in Redmond toch wel lekker bezig. Visual Studio is voor veel ontwikkelaars favoriet maar je moest op je Mac altijd gebruik maken van Virtual Machines of bootkamp om het te kunnen draaien. Dit is vanaf deze week dus mooi verleden tijd.

Heel even was er een blogpost van Micrososft te vinden de website van MSDN, maar inmiddels is deze weer offline. Voor de nadere details is het dus nog even wachten tot de start van Connect().

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen