tech365
microsoft-band-2-fitness-tracker

Microsoft trekt stekker uit fitnesstracker Band 2

Microsoft leek een aantal jaar geleden zich serieus bezig te gaan houden met het ontwikkelen van wearables. We zagen het levenslicht van de Microsoft Band en zelfs de Band2. Maar beide producten kwamen nooit op de Nederlandse markt. Mocht je altijd stille hoop gehad hebben dat Microsoft toch nog een Band op de markt zou zetten in Nederland dan heb ik slecht nieuws voor je. Er komt er geen naar Nederland. Sterker nog, Microsoft lijkt het gehele Band programma te stoppen.

Ineens verdwijnen overal op de website van Microsoft de verwijzingen naar de Band. En dat is niet de enige plek. Ook grote Amerikaanse ketens zoals Best Buy hebben het product van haar wesbsite gehaald. Amazon biedt de Band nog wel aan op dit moment, maar vermoedelijk is dit alleen maar zolang de voorraad strekt.

Naast het product zelf is ook de ontwikkelingskit verwijdert van de website van Microsoft. Het bedrijf geeft tegenover ZDNET wel aan dat ze nog steeds de huidige bezitters van een Band 2 zullen ondersteunen. Nieuwe features hoeven we echter niet te verwachten. Microsoft lijkt dit jaar een aantal van haar producten te gaan stoppen, waaronder dus de Band. Ook rondom de Lumia smartphones blijft het stil en hebben we al geruime tijd geen nieuwe modellen meer gezien. Wordt 2017 voor Microsoft een jaar waarin zij terug gaan naar hun core business? Of staat er iets anders op de stapel?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen