Computers en tablets

Microsoft Surface Book op 20 april in Nederland verkrijgbaar

Microsoft introduceerde vorig jaar een tweetal nieuwe devices in haar Surface-reeks. De Surface Book en de Surface Studio. Vandaag laat het merk in een persbericht weten wanneer de Surface Book in Nederland beschikbaar komt en wat hij gaat kosten. Je hoeft niet heel lang te wachten hoor want 20 april kun je hem al in de winkel kopen.

De eerste keer dat ik de Surface Book in handen had was tijdens de CeBIT van vorig jaar. Hij viel direct op door zijn schitterende design en mijn eerste gedachte was “MacBook killer!”. In oktober kondigde Microsoft aan dat hij ook naar Nederland ging komen en vandaag verschijnt de concrete leverdatum en prijs. Hij komt in vijf uitvoeringen beschikbaar, twee met een Intel Core i5 processor en drie met een Core i7. Er zit naast de processor, de hoeveelheid RAM en opslagcapaciteit ook nog verschil in de grafische processor. De Surface Book i5 is beschikbaar met Integrated Graphics of met dGPU en als dit niet genoeg is kun je ook nog gaan voor de Core i7 met Performance Base. Dit is ook direct de meest krachtige uitvoering die verkrijgbaar zal zijn in Nederland en is voorzien van een flink krachtigere videokaart.

Alle uitvoeringen zijn voorzien van een afneembaar 13-inch touchscreen. Wanneer je het scherm loskoppelt zal Windows 10 Continiuum direct de weergave aanpassen naar de zogenaamde ’tabletmodus’. Ideaal als je even wat wilt opzoeken of wilt laten zien. De ingebouwde accu moet volgens Microsoft 16 uur meegaan wat hem ideaal maakt voor onderweg. Ondanks dat je nog even moet wachten totdat de Surface Book leverbaar is kun je hem al wel reserveren.

Dit zijn de adviesprijzen (inc BTW) die Microsoft in haar persbericht laat weten.

Surface Book i5/8/128GB € 1.649,00
Surface Book i5/8/256GB € 2.069,00
Surface Book i7/8/256GB € 2.599,00
Surface Book i7/16/512GB € 3.019,00
Surface Book i7/16/1TB € 3.649,00

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button