Apps en software

Microsoft stelt Office 2016 Preview voor Mac beschikbaar

Wie het Office-pakket op zijn Apple Mac gebruikt zal het beslist opgevallen zijn dat het inmiddels een aardig verouderd set aan programma’s is. De look-and-feel is achterhaald en veel functionaliteit, zoals bijvoorbeeld OneDrive integratie of SharePoint, heb je niet tot je beschikking. Microsoft vergeet de Apple gebruikers echter niet en laat weten dat Office 2016 er zeker aan zit te komen. Sterker nog, je kunt nu al de preview versie downloaden en installeren op je Mac.

PMG_Image_Outlook_860x503

De nieuwe versie van Office voor Mac geeft ook invulling aan de filosofie van Microsoft op het gebied van toegankelijkheid. Altijd, overal en op ieder device is het uitgangspunt en de gebruikers van een Mac zijn in deze beleving tot nu toe een beetje achter gaan lopen. De iPad daarentegen is al voorzien van de meest recente versies van de apps. Office 2016 voor Mac biedt ondersteuning voor de meest recente functionaliteit en kun je ook profiteren van zaken als Retina-schermen en scroll bounce.

In deze versie van Office voor Mac vind je Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Ja, je leest het goed, ook OneNote kun je nu gebruiken (en dat is heeeel fijn!). Je zult direct de bekende vernieuwde interface herkennen en bent het ouderwetse gevoel direct kwijt.

Microsoft laat hiermee duidelijk zien dat het zich de laatste tijd erg goed op de Apple-gebruikers richt en ook vernieuwde functionaliteit beschikbaar gaat stellen.

PMG_Image_PowerPoint_860x503

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button