Apps en software

Microsoft schrapt MS Paint uit aankomende Windows 10 update

Maar liefst 32 jaar lang was MS Paint een standaard onderdeel van Microsoft Windows. Met de komst van Paint 3D schrapt Microsoft dit stukje nostalgie uit haar codebase van Windows 10. Toch verdwijnt Paint niet helemaal van het toneel en kun je de app straks gratis downloaden uit de Microsoft Store.

Het bewerken van een foto, het verkleinen van een afbeelding en het toevoegen van wat tekst op een illustratie waren lange tijd de functie van Paint. Het was een tool met flinke beperkingen, maar je had het altijd tot je beschikking. Zelfs als je niets snapte van het zelf installeren van software dan wist Windows je foto’s wel in Paint te krijgen. Maar met de komst van de nieuwe en verbeterde Paint 3D is er eigenlijk geen bestaansrecht meer voor de oude versie.

Microsoft gaat in de aankomende Fall Creators Update van Windows 10 MS Paint definitief verwijderen uit Windows 10. Je krijgt de tool dus niet meer standaard meegeleverd. Na 32 jaar is de noodzaak inmiddels verdwenen en de tool erg verouderd. Voor een ieder die toch dit stukje legacy wil blijven gebruiken is er straks een gratis variant te downloaden uit de Microsoft Store. Ook als is het nostalgie vraag ik mij af hoeveel mensen hem nog zullen gaan gebruiken. Dus voor nu: Thanks MS Paint, we had a blast!

MS Paint niet meer in Windows 10

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button