Apps en software

Microsoft onthult Windows 9 tijdens persevenement op 30 september

Microsoft zal naar verwachting volgende maand de opvolger van Windows 8 introduceren tijdens een speciaal persevenement. Bronnen bekend met de plannen van de softwaregigant laten The Verge weten dat er druk gewerkt wordt aan een persevenement op 30 september. Het nieuwe besturingssysteem heeft nu nog de codenaam “Threshold”, maar zal naar verwachting worden omgedoopt tot “Windows 9”.

De datum van het persevenement is nog niet keihard vastgesteld en kan dus nog veranderen. Wel is Microsoft druk bezig met de ontwikkeling van Threshold en heeft wel de intentie om deze zogenaamde Development version beschikbaar te stellen op deze datum. Met de versie is  het voor ontwikkelaars mogelijk om alvast een blik te kunnen werpen op het aankomende besturingssysteem voor de ontwikkeling van apps en software. Ook de mobiele varianten worden niet vergeten, want naast de ontwikkel-versie van “Windows 9” komen ook de bijbehorende Windows RT en Windows Phone versies beschikbaar.

We kunnen vaststellen dat de ontwikkeling van de opvolger van Windows 8 zijn eindpunt begint te benaderen. We kijken dan ook erg uit naar het persevenement eind september.

windows9 leak1

Uitgelekte afbeelding van ‘ Windows 9’, waarin we duidelijk het nieuwe mini-StartMenu zien.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button