Apps en software

Microsoft Office 2019 straks alleen te gebruiken op Windows 10

Microsoft kwam deze week met een opvallend bericht. De nieuwe Office 2019 suite krijgt een lifecycle van 5 jaar en is straks alleen te installeren op Windows 10. Moet je als consument dan nu echt over naar Windows 10?Kort door de bocht, ja! Microsoft doet sinds de lancering van Windows 10 al flink haar best om iedereen over te krijgen. Er zijn vooral veel gebruikers nog van Windows 7. Maar wie straks bij wil blijven met bijvoorbeeld de nieuwe Office 2019 suite zal toch de overstap moeten maken. Het huidige Office 2016 is nog te gebruiken op oudere versies van Windows, maar hiermee sluit Microsoft een traditie af. Enkel de computers die voorzien zijn van Windows 10 kunnen aan de slag met Office 2019. Wil je met de nieuwe ontwikkeling, dan zul je er nu toch aan moeten geloven.

In tegenstelling tot eerdere versie van Microsoft Office krijgt de 2019 suite een lifecycle van maar 5 jaar. Hiermee wordt de tijd dat het product ondersteund wordt gehalveerd. Hierna gaat de Extended Support in, die zorgt voor nog 2 jaar aan enkel beveiligingsupdates. Ook verandert de manier waarop je de applicaties gaat installeren. De welbekende MSI-pakketen komen te vervallen voor clients, en alles wordt aangeboden als Click-to-Run installer. Office 2019 voor servers krijgt nog wel een MSI.

De nieuwe Office 2019 suite verschijnt in het najaar en bevat vernieuwde versies van Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button