Mobile

Microsoft neemt grote delen van Nokia over in 2014

Als grootste producent van Windows Phones is Nokia geen onbekende van Microsoft, maar dat dit in zou houden dat ze de hele devices & services tak en bijbehorende patenten zouden verkopen aan het bedrijf uit Redmond hadden we toch niet verwacht.

Het gaat hier niet om zomaar een gerucht uit de donkere kamers van het web, maar om informatie afkomstig van Nokia zelf. Het bedrijf geeft aan dat Microsoft de eerder genoemde afdelingen overneemt voor het bedrag van 3,79 miljard euro en 1,65 miljard voor de collectie patenten. Concreet houdt dit in dat Microsoft naast het Windows Phone component ook eigenaar wordt van de Asha serie feature phones en 10 jaar toegang krijgt tot de licenties op ideeën en ontwerpen van Nokia.

Met de nieuwe samenwerking  wil Microsoft meer vaart zetten achter de groei en verbetering van het marktaandeel in de smartphone wereld. Zo verklaard Steve Balmer, de CEO van Microsoft:

It’s a bold step into the future – a win-win for employees, shareholders and consumers of both companies. Bringing these great teams together will accelerate Microsoft’s share and profits in phones, and strengthen the overall opportunities for both Microsoft and our partners across our entire family of devices and services.

Volgens het verschenen persbericht van Nokia zullen 32.000 medewerkers overgaan naar Microsoft inclusief 4700 die zich in Finland bevinden en 18300 medewerkers die direct betrokken zijn bij Nokia’s productie afdeling. Tijdens de presentatie die Microsoft gaf, naar aanleiding van de aankondiging,verklaarde beide partijen dat ze alle vertrouwen hebben in de goedkeuring van de overname begin 2014.

Microsoft neemt grote delen van Nokia over in 2014

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button