Apps en software

Microsoft lanceert OneDrive voor Windows, iOS en Android devices

Microsoft maakt vandaag op haar blog bekend, dat haar Cloud dienst OneDrive officieel wereldwijd beschikbaar is. Naast het gebruik van de dienst op Windows platformen, is er ook een app voor iOS en Android beschikbaar. Bestaande gebruikers van Microsoft’s SkyDrive kunnen met hun bestaande account direct gebruik maken van de nieuwe OneDrive mogelijkheden.

Wanneer je dit artikel leest en denkt “Microsoft OneDrive?”, dan zullen we je even snel bijpraten. Vanwege een rechtszaak over de naam SkyDrive, was Microsoft genoodzaakt om de naam van de Cloud dienst te veranderen. Het bedrijf uit Redmond besloot uiteindelijk te kiezen voor OneDrive als vervanging van SkyDrive.

Microsoft laat weten dat het niet alleen om een wijziging van de naam gaat, maar dat er meer nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn in OneDrive. Zo is het nu mogelijk om een automatische camera back-up te activeren, die zorgt dat je gemaakte foto’s op je smartphone ook worden opgeslagen in de Cloud.

OneDrive-Microsoft-Collection2

Standaard krijg je als gebruiker de beschikbaarheid over 7GB gratis ruimte. Dit is niet zo heel veel als we kijken naar de 15GB die Google Drive ons biedt of de 50GB van MEGA.  Om extra gratis opslagruimte te verdienen heeft Microsoft een aantal mogelijkheden opgenomen in OneDrive, zoals maximaal 5GB voor het doorverwijzen van vrienden (in stappen van 500MB) en 3GB voor het gebruik van de camera back-up optie.

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button