Apps en software

Microsoft kondigt einde aan van Windows 7 mainstream support

Microsoft heeft aangekondigd dat de standaard ondersteuning (mainstream support) voor Windows 7 op 1 januari 2015 zal verlopen. Vanaf dat moment zal de periode van verlengde ondersteuning in gaan.

Wees niet bang, Microsoft stopt niet met het aanbieden van beveiligingsupdate en hotfixes na het verstrijken van de mainstream support periode. Wanneer de verlengde ondersteuning in gaat veranderen er echter wel een aantal aspecten. Zo worden er alleen nog gratis beveiligingsupdates uitgebracht, maar geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd. Ook kunnen er updates verschijnen die niet gratis verkrijgbaar zullen zijn.

Deze fase van ondersteuning is van toepassing op Windows 7 Starter, Home Premium, Ultimate, Professional en Enterprise. Op 13 januari 2015 stopt de periode van volledige ondersteuning en hierna loopt de verlengde ondersteuning tot exact 14 januari 2020. Het maakt voor de ondersteuning niet uit of je gebruik maakt van de eerste release van Windows 7 of versies voorzien van SP1. Ook de speciale N-versies vallen onder dezelfde ondersteuning, evenals Windows Server 2008.

Office 2010 Service Pack 1 krijgt ook direct een datum mee waarop de standaard ondersteuning zal stoppen en de verlengende ondersteuning van kracht is. Deze datum is vastgesteld door Microsoft op 14 Oktober 2014.

De eerst volgende versie van Windows waarvan de ondersteuning gaat stoppen is Vista. Dit product zal op 11 april 2017 niet meer ondersteund worden door Microsoft.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button