Computers en tablets

Microsoft introduceert Surface Hub 2, verkrijgbaar in 2019

Alweer een tijdje geleden was ik op het kantoor van Microsoft op Schiphol-Rijk. Daar kreeg ik samen met een aantal journalisten een uitgebreide demo van de Surface Hub. Een device met ongekende mogelijkheden voor eenieder die efficiënter wil vergaderen Maar wat is er nog vetter dan een Surface Hub? Juist, de Surface Hub 2!!

Microsoft introduceert vandaag de nieuwe Surface Hub 2. Het concept is nog hetzelfde, echter is het vooral hardwarematig een flinke upgrade. Mijn eerste gedachte was: “4K-beeldscherm”. Met een formaat van 50,5-inch is het met recht een flink 4K-beeldscherm te noemen. En, uiteraard is het ook een touchscreen. Maar hier stopt het niet. In tegenstelling tot zijn voorganger kun je hem niet in twee verschillende maten kopen. Maar dit wil niet zeggen dat je het beeldformaat niet kunt vergroten. Door maximaal vier van deze 50,5-inch beeldscherm aan elkaar te koppelen, kun je een aardig muurtje bedekken.

On the fly wisselen van beeldschermoriëntatie

Een van de nieuwe mogelijkheden van de Surface Hub 2 is het wisselen tussen portret- of landschap-oriëntatie. Dit kan terwijl je de Hub gebruikt, zonder dat je hiervoor hoeft te herstarten of het apparaat uit te schakelen. Ik kan mij voorstellen dat dit erg handig is bij projecten. Een video kun je in landschap-modus bekijken, terwijl je voor een brochure makkelijk wisselt naar de portretmodus.

Microsoft Surface Hub 2 4-schermen

Dit jaar nog testen, 2019 verkrijgbaar

Qua specificaties laat Microsoft nog niet zoveel weten op haar website. Enkel dat de Surface Hub 2 voorzien is van een 4K-camera (die mee kan bewegen met het scherm), geïntegreerde luidsprekers en microfoons die geschikt zijn voor grote ruimtes. Qua software kun je aan de slag met onder andere: Microsoft Teams, Microsoft Whiteboard, Office365 en Windows 10.

Vooralsnog zijn er geen prijzen bekend. Gezien de vorige Surface Hub verwacht ik ergens wel dat het even schrikken wordt. Dit jaar gaat Microsoft de Surface Hub 2 uitgebreid testen bij een aantal bedrijven en in 2019 verschijnt hij op de markt. Om je een beetje lekker te maken heb ik een video voor je. Zeg nu zelf, vier van die schermen naast elkaar is toch vet?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button