Apps en software

Microsoft haalt Windows 8.1 RT offline uit Windows Store

Afgelopen vrijdag ging zowel Windows 8.1 als de RT versie online voor het publiek om te updaten. Als heel snel waren er op Twitter en Facebook berichten te lezen van gebruikers die grote problemen ondervonden met het upgraden. Microsoft heeft dit weekend daarom Windows 8.1 RT direct offline gehaald.

Onbruikbare (bricked) apparaten, dataverlies en opstartproblemen waren de meest voorkomende problemen die werden geconstateerd. Vooral de gebruikers van Windows 8.1 RT (de versie voor tablets zoals de Surface RT) bleven veelal achter met een onbruikbaar apparaat en verloren gegevens. Microsoft heeft door de vele incidenten, wat ze zelf omschrijven als een “limited number of users’,de upgrade van Windows 8.1 RT uit de Windows Store verwijdert. Op dit moment onderzoekt het bedrijf uit Redmond de toedracht van de problemen, maar heeft nog geen update gegevens over de status.

Op de website van Microsoft was vanaf zaterdag het volgende bericht te lezen:

Microsoft is investigating a situation affecting a limited number of users updating their Windows RT device to Windows RT 8.1. As a result, we have temporarily removed the Windows RT 8.1 update from the Windows Store. We are working to resolve the situation as quickly as possible and apologize for any inconvenience.

Voor gebruikers van wie het apparaat onbruikbaar is geworden na de update van Windows 8.1 RT is er nu een Surface RT recovery image beschikbaar gesteld in het Microsoft Download Center.

Windows 8.1 RT offline

Foto: Lance Ulanof

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button