Apps en software

Microsoft: Gratis upgrade naar Windows 10 verandert niets aan licentiestatus

Vorige week verscheen uitgebreid in de media dat ook niet legale versies van Windows voorzien kunnen worden van een gratis upgrade naar Windows 10. Veel mensen plaatste hier al hun vraagtekens bij, want zeg nu zelf: dit klinkt te goed om waar te zijn, toch?

Microsoft heeft toch besloten een beetje nuance aan te brengen in dit geheel. Ben je in het bezit van een legale versie van bijvoorbeeld Windows 7, en wil je een upgrade uitvoeren naar Windows 10, dan is dit gratis. Na de upgrade heb je keurig Windows 10 voorzien van een geldige gratis licentie. Ben je echter nu in het bezit van een niet legale versie van Windows 7, dan kun je ook profiteren van de gratis upgrade naar Windows 10. Maarrrrr, na de upgrade heb je hetzelfde als dat je had voor de upgrade, namelijk een ongeldige versie van Windows. Ondanks dat het wel Windows 10 is, kun je nog steeds geen gebruik maken van verschillende mogelijkheden, omdat je versie niet legitiem is.

Hier zit dus een duidelijk versie met de eerdere berichten. Ja, je mag gratis upgraden met een illegale versie van Windows, maar de status van je licentie blijft ook na de upgrade onveranderd. Op de website van Guru3D is onderstaande quote te lezen van Microsoft, die duidelijk aangeeft hoe de vork in de steel zit.

We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button