Security

Microsoft geeft fix vrij voor kwetsbaarheid in Internet Explorer

Microsoft onderzoek publieke meldingen over een kwetsbaarheid in alle ondersteunde versies van Internet Explorer. Op dit moment worden er gericht aanvallen uitvoerd door gebruik te maken van de kwetsbaarheid in IE 8 en 9.

Voor de kwetsbaarheid heeft Microsoft een spoed fix vrijgegeven die het lek dicht onder de naam “CVE-2013-3893 MSHTML Shim Workaround“. Gebruikers van Internet Explorer worden dan ook geadviseerd de fix  zo spoedig mogelijk te installeren.

De kwetsbaarheid maakt het mogelijk voor websites die malafide code bevatten om deze zonder beperkingen uit te voeren op de computer van de gebruiker. In dit proces heeft de gebruiker geen notie van de infectie en zullen beveiligingsmaatregelen dit niet tegenhouden.

Deze “Remote Code Execution” is een zeer gevaarlijke kwetsbaarheid, waar cybercriminelen veel geld voor over hebben gezien de grote groep gebruikers van Internet Explorer. Op enkele forums wordt dan ook al gesproken over speciale tools die gebruik maken van deze kwetsbaarheid in Internet Explorer.

Microsoft geeft spoed fix vrij voor kwetsbaarheid in Internet Explorer

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button