Wonen en werken

Microsoft en Miele werken samen aan Internet of Things proof-of-concept

Wie een beetje op de hoogte is van huishoudelijk apparatuur, kent vast wel het merk Miele. Sterker nog, ze zijn zelfs marktleider op het gebied van huishoudelijk apparatuur. Samen met Microsoft ontwikkelde het bedrijf een proof-of-concept om deze apparaten nog slimmer te maken. Wat denk je van een oven die verbonden is met het internet en zichzelf automatisch instelt?

Microsoft is natuurlijk geen vreemde als het gaat om het Internet of Things (IoT). En met een flinke Azure cloud ter beschikking kunnen nieuwe concepten eenvoudig worden verbonden met de dienst. Zo ook de nieuwe slimme apparaten van Miele. Stel je voor: Je selecteert op de website van Miele een lekker recept. Vervolgens worden de benodigde bereidingsstappen via Azure naar je smartphone verstuurt en wordt de oven automatisch ingesteld op je juiste stand, temperatuur en bereidingstijd. Alleen nog even de maaltijd er inzetten en klaar ben je.

We zien steeds meer huishoudelijke apparaten die onderdeel zijn van het Internet of Things. Miele en Microsoft maken op dit vlak mooie stappen, en ik vraag me af hoe lang het nog duurt voordat we deze producten in de winkel kunnen vinden. Een oven die zichzelf instelt op basis van het recept, of een wasmachine die het juiste programma kiest voor de kledingstukken die je kiest via een app…. I love it!

Miele Proof of Concept Microsoft IoT

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button