tech365
Microsoft blijft anti-malware software voor Windows XP ondersteunen

Microsoft blijft anti-malware software voor Windows XP ondersteunen

Microsoft kondigde de definitieve datum aan dat de ondersteuning op Windows XP en bijbehorende diensten zou stoppen en dat er na deze datum geen updates, patches en hotfixes meer uitgebracht zouden worden. Toch verscheen gister het bericht dat de anti-malware software een uitzondering wordt.

Met het vervallen van de ondersteuning op Windows XP komt ook de ondersteuning op producten als Microsoft Security Essentials, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, System Center Endpoint Protection, en Windows Intune voor dit besturingssysteem te vervallen. Door deze einddatum zouden er ook geen nieuwe malware signatures en engine updates beschikbaar komen wart veel gebruikers direct gevaar oplevert.

Gisteren maakte Microsoft’s Malware Protection Center op hun blog bekend dat de softwaregigant besloten heeft om de gebruikers van Windows XP voor de laatste maal een helpende hand aan te reiken. Tot 14 juli 2015 zullen er toch nog malware signatures en engine updates worden uitgebracht om gebruikers van XP iets meer tijd te geven om te migreren. Microsoft geeft wel aan dat dit de laatste ondersteuning zal zijn voor het besturingssysteem. De extra ondersteuning biedt echter verder geen beveiligingsupdates en patches.

Microsoft blijft anti-malware software voor Windows XP ondersteunen

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen