tech365
Windows 10 Cloud

Microsoft bezig met speciale Windows 10 Cloud editie

Het is hip om het woord “Cloud” in je productnaam te hebben. Wie nog last heeft van cloudwatervrees doet namelijk niet mee. Niet heel gek dat er ineens een uitgelekte versie van Windows 10 Cloud op het internet rondzwerft. Het enige grappige is dat het eigenlijk weinig te maken heeft met de cloud. Maar hoe zit dat dan?

Windows 10 Cloud is eigenlijk hetzelfde als wat Google heeft gedaan met ChromeOS. Een lichtgewicht besturingssysteem dat enkel werkt met een bepaald type apps. In het geval van Windows 10 heb ik het over de zogenaamde Universal Apps. Je kunt er geen desktop applicaties op installeren. Zet dit op een laptop of desktop en je hebt hetzelfde idee als een Chromebook.

Windows 10 Cloud edition

Ergens lijkt dit idee een beetje op een soort reïncarnatie van het niet zo heel goed ontvangen Windows RT. Dit lag overigens vooral aan het beperkte aanbod aan interessante apps in de Windows Store. Toch is het marktsegment dat nu vooral Chromebooks koopt een flink groot. Namelijk het onderwijs. Als je kijkt naar het concept van een Chromebook dan is er eigenlijk nog geen echte concurrentie. Met de komst van Windows 10 Cloud kan dit zomaar gaan veranderen.

Wanneer Windows 10 Cloud gelanceerd wordt is nog niet bekend en gaat naar mijn idee nog wel even duren. In de uitgelekte afbeeldingen is amper verschil te zien met Windows 10 maar er moet natuurlijk nog wel wat aan gesleuteld worden. Inmiddels is het aanbod apps in de Windows Store wel aardig uitgebreid en is er meer kans op slagen. Gecombineerd met goedkopere hardware kan Microsoft hier best eens een nieuwe markt aanboren voor haar besturingssysteem.

Twitter gebruiker @addguard plaatste de bovenstaande afbeelding van de Windows 10 Cloud installer. Wil je zelf met deze uitgelekte versie aan de slag, dan kun je de ISO van Windows 10 Cloud hier downloaden. Ik raad je aan om hem niet op je eigen machine te installeren maar dit in een virtual machine te doen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen