tech365
Mercedes Digital DriveStyle app

Mercedes en Pebble ontwikkelen Digital DriveStyle app

De mogelijkheden voor infotainment in hedendaagse auto’s worden steeds uitgebreider en het is goed merkbaar dat de automerken hierin dan ook steeds meer investeren. We zien ook duidelijk dat de autofabrikanten zich meer richten op het ondersteunen en betrekken van consumenten electronica bij nieuwe voertuigen. Ook Mercedes laat zien deze link te leggen, want samen met het team achter de Peble smartwatch ontwikkelde zij de Digital DriveStyle app.

Mercedes is niet het eerste automerk dat aan de slag gaat met draagbare technologie, want eerder dit jaar onthulde Nissan al de Nismo watch. Een smartwatch die zijn drager in de gaten houdt en voorziet van allerhande informatie. In plaats van de technologie zelf te ontwikkelen sloot Mercedes een deal met Pebble om de gewenste functionaliteit te kunnen toepassen op de reeds bestaande Pebble smartwatch.

Het systeem dat ontwikkeld is verteld de drager waar zijn of haar voertuig zich bevind en of de deuren op slot zitten. Ook het brandstofpeil van de auto kun je op afstand zien en hiermee kun je dus ten alle tijden zien of je nog moet tanken voordat je weer op pad gaat. Toch wordt het nog leuker als je eenmaal in je auto zit, want de Digital DriveStyle app voorziet je dan in een aantal extra mogelijkheden, zoals: het melden van opkomende gevaren op de weg, het aanpassen van het gps navigatiesysteem, het bedienen van het autosysteem en het aansturen van spraakherkenning.

De nieuwe Mercedes Digital DriveStyle app voor de Peble smartwatch is tijdens de Consumer Electronics Show 2014 in Las Vegas te bewonderen.

Mercedes Digital DriveStyle app

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen