tech365
mclaren MP4-12c gt sprint 004

McLaren onthuld nieuwe MP4-12c GT Sprint

Er is uitbreiding aangekondigd in de renstal van McLaren. De bouwer van adembenemende bolides heeft een aanvulling aangekondigd in de MP4-12C serie, namelijk de MP4-12C GT Sprint.

De nieuwe McLaren MP4-12C GT Sprint is niet de eerste sportscar die alleen voor circuit gebruik is gebouwd. De McLaren MP4-12c GT3 en 12C GT Can-Am Edition gingen de nieuwe GT Sprint al voor en bewezen gedogen tegenstanders te zijn op de baan. Maar wat maakt de nieuwe GT Sprint dan zo bijzonder? Allereerst zit je als bestuurder (of moet ik zeggen coureur) 40mm lager dan in de straat versie, is hij voorzien van Pirelli slicks en is de body aangepast met verbeterde koeling en aërodynamica.

De 12C GT Sprint hebben ze bij McLaren voorzien van een luttele 616 PK die uit de 3.8 liter V8 motor wordt geperst. Deze motor was ook al gebruikt bij de 12C GT3, alleen werd het vermogen daar teruggeschroefd naar 500 PK. De wegligging werd bijzonder goed onderhanden genomen door de toepassing van ProActive Chassis Control, Brake Steer en de McLaren welbekende Airbrake. Als kers op de taart is de wagen uitgerust met airjacks, 19 inch OZ velgen, een rolkooi en een brandblusinstallatie. Aardig lijstje met Tech dus!

McLaren levert de MP4-12C GT Sprint standaard af in de kleur Mclaren Orange, wat de wagen goed siert. In 2013 hoopt het Britse sportwagenmerk de eerste 20 sporters te bouwen. De prijs voor de instap versie zal ongeveer op 200.000 pond uitkomen, omgerekend zo’n 232.000 euro. Nog even tijd om te sparen dus.

 

Foto’s: McLaren Press.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen