tech365
World Password Day

McAfee: Nieuwe site Passwordday.org helpt bij het kiezen van sterke wachtwoorden

Het is vandaag World Password Day, een dag dat we met z’n alle weer eens extra stilstaan bij hoe we omgaan met onze wachtwoorden. Dit jaar heeft McAfee samen met enkele partners een nieuw initiatief gelanceerd, namelijk de website www.passwordday.org/nl/. Dit initiatief moet er voor zorgen dat consumenten zich nog meer bewust worden van de noodzaak voor sterke en veilige wachtwoorden.

Op de nieuwe website kunnen consumenten onder andere zien hoe sterk je een sterk wachtwoord kan kiezen dat toch makkelijk te onthouden is. De enorme complexiteit die soms wordt gekozen leveren gebruikers ook veel problemen op als het gaat om het onthouden ervan en het intoetsen op mobiele apparaten. De website PasswordDay laat zien dat het niet nodig is om zo complex te denken en dat je echt wel een sterk wachtwoord kunt maken wat goed te onthouden is.

Volgens McAfee is op dit moment maar liefts 90% van alle gebruikte wachtwoorden kwetsbaar voor hackers. Het afgelopen jaar werd World Password Day ondersteund door 170 organisaties over de hele wereld, die informatie gaven over wachtwoordveiligheid. Je kunt nog zoveel dure apparaten en controles inbouwen in je systemen, maar een simpel te raden wachtwoord wint de strijd altijd. Dit jaar werkt McAfee samen met onder andere Dell, Acer, Lenovo en Toshiba om consumenten aan te moedigen meer te leren over wachtwoordveiligheid en actiever te zijn in het beschermen van hun persoonlijke informatie.

In het kader van World Password Day kunnen Nederlandse consumenten op https://www.passwordday.org/nl/ uitgebreide informatie vinden over veilige wachtwoorden. De site biedt onder andere een tool die de sterkte van een wachtwoord meet, een tool van McAfee die controleert of een website gevoelig is voor de Heartbleed-kwetsbaarheid en tips & trucs voor het kiezen van sterke wachtwoorden.

Hier zijn enkele tips voor goede wachtwoorden:

  • lengte is belangrijker dan complexiteit (gebruik wachtwoorden van 14 tekens of meer);
  • gebruik een wachtwoordbeheerprogramma of -app;
  • verander je wachtwoorden regelmatig;
  • gebruik verschillende wachtwoorden voor online bankieren, e-mail en andere sites;
  • gebruik hoofdletters en kleine letters, getallen en andere tekens (%,&,#, etc.);
  • maak in je wachtwoorden geen gebruik van jaartallen of feiten over jou die online te vinden zijn;
  • verstuur wachtwoorden niet per e-mail of SMS;
  • gebruik geen makkelijk te raden wachtwoorden (‘123456’, ‘password’, ‘qwerty’, etc.);
  • gebruik geen wachtwoorden van één woord (‘vakantie’, ‘speeltuin’, etc.)

World Password Day

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen