Hardware

Mac Pro verschijnt op tijd voor onder de kerstboom

Tijdens het laatste keynote event van Apple werd er al aandacht aan besteed: De nieuwe Mac Pro. Nu staat Apple wel bekend om hardware die gezien mag worden, maar de nieuwe Mac Pro doet hier wat ons betreft nog een schepje bovenop. Een prachtige cilinder van aluminium voorzien van  een flink binnenwerk aan hardware.

Apple heeft bekend gemaakt dat de nieuwe Mac Pro op tijd is voor onder de kerstboom en zal in de Verenigde Staten vandaag al verkocht worden. Tot dusver toe geeft de Apple Store nog aan dat de Mac Pro “Verkrijgbaar in december” zal zijn, maar wordt er geen specifieke datum genoemd. Tot die tijd is het dus nog even goed de website van Apple in de gaten houden.

Met zijn 3,7GHz quad-core Xeon Processor, 12 GB DRAM, twee AMD FirePro D300 grafische kaarten en een 256GB Solid State Drive zul je ruim voldoende capaciteit beschikbaar hebben voor geweldige videocreaties, CAD werkzaamheden of het componeren van je favoriete tracks. Deze standaard versie is verkrijgbaar voor €3049 euro en mocht je hier niet genoeg aan hebben dan kun je nog kiezen voor het grotere broertje. Voor het bedrag van €4049 krijg je de 3,5 GHz uitvoering van de Intel Xeon E5 processor die 6-cores heeft, 16GB DRAM en twee AMD FirePro D500 grafische kaarten met maar liefst 3GB VRAM per kaart.

De specificaties liegen er niet om, maar de bijbehorende prijskaartjes ook niet. Toch is in het verleden de Mac Pro een goed verkocht product geweest voor een specifieke doelgroep van veeleisende gebruikers. We verwachten dan ook dat de nieuwe Mac Pro dit zelfde pad zal bewandelen.

Apple Mac Pro

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button