tech365
High_Resolution-MX-Ergo-Lifestyle-3

Logitech MX ERGO: Is de trackball weer helemaal terug van weggeweest?

De trackball is terug! Tenminste, als we Logitech mogen geloven. Om heel eerlijk te zijn had ik niet meer verwacht dat er nog bedrijven een trackball zouden ontwikkelen, maar kennelijk is hier toch nog een serieuze markt voor. Logitech komt vandaag met haar nieuwe trackball op de proppen. Hij heet de MX ERGO en is draadloos en verstelbaar voor extra comfort.

Na een decennia weer terug in de schappen

Bijna een decennia lang was de trackball missing in action. Het gekke is, ik kan mij nog prima herinneren dat ik er veel tegenkwam toen ik net begon in de IT. Iedereen had last van zijn polsen, we verzonnen de term RSI, en daar was de trackball. Maar ineens was het klaar. Niemand gebruikte ze mee, ze waren niet hip of tof en langzaam verdwenen de trackball uit het schap. En dan ineens is hij er weer. In de vorm van de MX ERGO.

Minder last van spierpijn

Het hele concept van de trackball is wel duidelijk. Toch heeft dit model iets heel anders dan zijn voorgangers. Hij heeft een instelbaar schanier waarmee je de hoek waaronder je hem vasthebt kunt veranderen. Beter voor je polsen en handen. De onderliggende technologie voor de trackball is natuurlijk ook verbeterd. Dit zorgt ervoor dat hij sneller en nauwkeurig werkt. Gaat het iets te snel, dan kun je de met een simpele druk op de knop direct de snelheid van je muiscursor aanpassen.

Krachtigere batterij

De MX ERGO werkt draadloos. Gelukkig hoef je bij dit model niet bang te zijn dat je om de 14 dagen er nieuwe batterijen in moet stoppen. De hele oude hadden hier nog wel eens een houtje van, erg irritant. De ingebouwde accu is wat meer van deze tijd en gaat op een volle lading tot 4 maanden mee. Een andere handige feature is het feit dat hij multi-device kan werken. Je kun hem bijvoorbeeld koppelen aan je vaste computer en aan je laptop. Door middel van de Logitech Easy-Switch software kun je dan makkelijk schakelen tussen beide apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech MX ERGO is naar verwachting vanaf 6 oktober verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 109 -. En wie weet, misschien wordt de trackball weer helemaal hot and happening.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen