Computers en tablets

Logitech Keys-To-Go toetsenbord maakt een laptop overbodig

Het begint langzaam aan weer vakantietijd te worden. Zelf ben ik hier ook “slachtoffer” van geworden en belande uiteindelijk in een veel te fijn hotel, met te lekker eten en drinken. Je kent het wel, zo’n heerlijke vakantie 🙂 Wanneer ik op reis ga is één van de dingen die altijd meegaat mij trouwe iPad 2. Of het nu is voor het lezen van e-mail of het kijken van een filmpje, mijn iPad does it all. Er is echter iets dat ik gewoon niet kan op een tablet. Op een normale manier een groot stuk tekst typen, bijvoorbeeld een blogpost. Om toch de vakantie een beetje door te kunnen komen nam ik dit jaar voor het eerst een los toetsenbord mee. De keuze viel op de Logitech Keys-To-Go, een mooi compact en lichtgewicht toetsenbord. Probleem opgelost? Of toch niet?

Logitech_KeysToGo_tech365nl_001

Logitech heeft de Keys-To-Go speciaal gemaakt voor Apple devices. Dit zie je terug aan de speciale toetsen die specifiek voor Apple worden gebruikt. Er zijn verschillende kleuren van de Keys-To-Go leverbaar. Je kunt hiermee zonder problemen het toetsenbord afstemmen op de kleur van je iPad cover, of misschien wel je outfit of huisstijl. Dit gekleurde materiaal noemt Logitech “FabricSkin” en dit is niet zonder reden. Het voelt echt als een soort van stoffen huid om het geheel. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het onderliggende mechanische toetsenbord goed wordt beschermt. Je kunt er ook zonder problemen vloeistof over morsen en er komt geen vuil en stof tussen de toetsen. Ideaal voor onderweg dus.

Logitech_KeysToGo_tech365nl_002

Het lichtgewicht toetsenbord is niet voorzien van onhandige kabels, maar werkt draadloos samen met je Apple iPad, iPhone of Apple TV. Dit gaat op basis van een Bluetooth-verbinding naar je apparaat. Ook voor de stroomvoorziening heb je verder niets nodig, want de Keys-To-Go is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare accu. Door middel van een micro-USB aansluiting aan de zijkant kun je hem opladen. Als we Logitech mogen geloven gaat een volledig opgeladen accu zo’n 3 maanden mee. Het volledig opladen van het toetsenbord duurt ongeveer 2,5 uur.

Als je de standaard versie van het toetsenbord neemt, dan krijg je een volwaardig QWERTY-toetsenbord inclusief pijltjestoetsen en handige snelkeuzetoetsen. Dit laatste is bijzonder handig, omdat functies zoals het wisselen tussen vensters, het minimaliseren van een venster of het bedienen van je muziek/video-speler eenvoudig vanaf het toetsenbord kan worden gedaan.

 Wat zit er in de doos?

  • Logitech Keys-To-Go toetsenbord.
  • Micro-USB kabel.
  • Beknopte handleiding.

Wat vinden we van de Logitech Keys-To-Go?

Eigenlijk best veel, voor een dergelijk eenvoudig product. Allereerst het formaat en het gewicht. De Keys-To-Go is mooi compact, lekker dun en erg licht. Dit maakt hem zeer geschikt voor in je tas of handbagage in het vliegtuig. Ook het feit dat het geheel draadloos werkt is erg handig. De toetsen zijn prettig om mee te werken, maar je moet wel goed letten dat je niet teveel aan de rand van de toets gaat zitten met je vinger. Het materiaal voel je dan wel, maar de aanslag is er net niet. Niets bijzonders verder, maar ik merkte in het begin al snel dat ik soms wat letters miste. Wanneer je dus wat voller op de toetsen drukt is er niets aan de hand. Ik verwacht ook wel dat de ‘ninja-style pinky press’ van mij dit op ieder dergelijk plat toetsenbord wel heeft.

Logitech_KeysToGo_tech365nl_003

Het verbinden van de Keys-To-Go is een fluitje van een cent. Op je iPad zie je hem als Bluetooth apparaat verschijnen en hierna alleen maar te selecteren voor een verbinding. Vanaf dat moment is het toetsenbord beschikbaar en verbinding ook automatisch in de toekomst. Of hij, zoals Logitech beloofd, 3 maanden met een volledig opgeladen accu kan doen weet ik nog niet. Tijdens mijn vakantie heb ik hem echter dagelijks 1 tot 2 uur gebruikt en is het ook mee in het vliegtuig gegaan. In totaal denk ik dat hij er nu zo’n 20 uur op heeft zitten. Als ik op de batterijstatus-knop druk, krijg ik keurig nog een groen oplichtende led te zien.

De Keys-To-Go is zeker niet goedkoop. Te duur vindt ik hem echter ook niet. Met een prijs van €69,99 doet het misschien even zeer bij het afrekenen, maar tijdens het gebruik ben je hier zo overheen. Over ‘overheen’ gesproken, die FabricSkin werkt echt. Echt goed ook. Want een ongelukkig leeglopend flesje water en het zand van het strand zijn voor de Keys-To-Go geen probleem. Met een doekje, of je T-shirt veeg je hem gelijk weer schoon en doet alsof er niets aan de hand is. Dat is er ook echt niet, want vloeistoffen glijden zo van het toetsenbord af, zonder schade aan te kunnen brengen. Dat kun je vaak met je supermarkt toetsenbordje wel vergeten 😉

Logitech_KeysToGo_tech365nl_004

Inmiddels ben ik echt fan geworden van de Keys-To-Go. Tijdens de vakantie heb ik lekker op het strand kunnen bloggen, zonder spastische vingers te krijgen van het typen op het beeldscherm. Voor iedereen die een dergelijk probleem ook heeft, kan ik hem dus van harte aanraden. Nu staat er op de verpakking “…. for iOS’. Als echte nerd pak ik dan gelijk een Android apparaat en probleem het toch gewoon lekker. Ja, het werkt! Ook op mijn Acer Liquid Jade Z werkt hij. Het enige dat het dan niet doet, zijn de special iOS-toetsen.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech Keys-To-Go is per direct verkrijgbaar in een kleuren zwart, rood en blauw. Ook zijn er verschillende toetsenbord indelingen beschikbaar. De QWERTY-variant (Brits Engels/Nederlands) kost €69,99.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Hoi, ik heb nu al geruime tijd dit toetsenbord maar ik kan er niets mee m.a.w. ik weet niet wat moet doen om vb @ = + e.d. te gebruiken. Op zoek geweest op het net maar niets. Zeer ontevreden over dit ding; waardeloos als je er niets van kent. Grootste miskoop!!!!

    1. Hoi Femke, wat vervelend dat het niet wil lukken bij je. Ik hoef eigenlijk niets bijzonders te doen om de symbolen te gebruiken anders dan de SHIFT toets te gebruiken. Net als bij een normaal toetsenbord. Staat de CAPSlock niet toevallig aan bij jou?

      En met wat gebruik je hem? Android, iOS of Windows?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button