tech365
Linksys ac access points 02

Linksys lanceert dual-band 802.11ac access points voor zakelijke markt

Linksys heeft niet stil gezeten de afgelopen tijd, want het bedrijf komt een aantal nieuwe netwerkcomponenten op de markt voor het zakelijke segment. Er zijn twee nieuwe wireless access point gelanceerd die ondersteuning bieden aan de zeer snelle 802.11ac-technologie. Met de nieuwe producten is het voor netwerkbeheerders mogelijk om snel een nieuw draadloos netwerk op te zetten, of een bestaand netwerk te voorzien van de wireless ac-technologie.

De Linksys AC1200 Dual Band Access Point (LAPAC1200) biedt snelheden van 1200 Mbps. Voor wie nog meer verlangt is er ook nog een versie met 1750Mbps (LAPAC1750). De accesspoints kunnen van spanning worden voorzien door de toepassing van Power over Ethernet (PoE). Hiermee is het aanleggen van een enkele RJ45 kabel voldoende voor het functioneren van het apparaat.

De access points bieden ondersteuning voor maar liefst 16 verschillende SSID’s. Om het draadloze netwerk te beveiligen kan er gebruik gemaakt worden van WPA, WPA2, SSID to VLAN mapping, MAC Access Control en Rogue AP detection. Om voorbereid te zijn op de toekomst ondersteunen beide access points IPV6. Deze techniek wordt nog niet veel gebruikt, maar begint langzaam zijn opmars te maken.

Bij de installatie van de access points kan er gekozen worden voor de toepassing als Workgroup bridge of range extension. Bedrijven die niet hun gehele omgeving in één keer willen vernieuwen kunnen de nieuwe access point simpelweg toevoegen aan hun bestaande netwerk.

Linksys ac access points 02

“Doordat er steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt binnen zakelijke omgevingen, zoals smartphones en tablets, ontstaat de behoefte aan snellere Wi-Fi netwerken met meer capaciteit. En doordat de Internet of Things-trend steeds meer binnen de kantooromgeving gaat spelen, zullen in de toekomst ook andere zaken worden aangesloten. Het begint met notebooks en smartphones, maar daar worden straks zoals deursloten, badge scanners, camera’s en beveiligingssensoren aan toegevoegd”, zegt Steven Lin, director of product management, Linksys Business. “De Linksys Wireless-AC Access Points bieden beheersbare dual-band draadloze toegang met hoge snelheden, in combinatie met Power-over-Ethernet+, bridge-modus voor uitbreiding van het netwerk en andere geavanceerde functies die MKB-bedrijven nodig hebben vandaag de dag.”

Zowel de Linksys AC1200 Dual Band Access Point (LAPAC1200) als de AC1750 (LAPAC1750) zijn per direct beschikbaar voor €178,30 (excl.BTW) en €237,50 (excl. BTW).

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen