Gaming

Linksys kondigt nieuwe slimme WRT32X-gamingrouter aan die voorrang geeft aan jouw gameverkeer

Gaming routers, ik heb er altijd mijn twijfel bij gehad. Het bestaat vaak uit een normale router in een flitsend “this is gaming”-jasje. Je betaald er net wat meer voor, verwacht er meer van, maar in de praktijk is het gewoon ruk. Als we Linksys mogen geloven dan is haar nieuwe WRT32X-gamingrouter anders. Flink anders!

Slim omgaan met het gamingverkeer

Volgens het persbericht helpt de router om je peak pingtijden met 77% te verlagen. Het eerste dat mij te binnen schoot was Quality of Service. Het bepalen welke soorten verkeer er voorang heeft op je netwerk. Een prima methode om te zorgen dat de rest op je netwerk jouw gaming bandbreedte niet opslurpt en zorgt voor hogere pingtijden. Linksys maakt in de router gebruik van haar zogeheten Killer Prirization Engine die samen met Killer Networking is ontwikkeld. Het is een combinatie van een stuk hardware en speciaal ontwikkelde firmware.

De WRT32X router analyseert het verkeer dat door erdoorheen wordt gestuurd. Als hij gamingverkeer herkend, dan geeft hij dit voorrang ten opzichte van al het andere verkeer. Dit voorkomt dat jouw ping omhoog vliegt als je vriendin besluit om een kansloze serie op Netflix te kijken (herkenbaar?). Is je gamingpc in het bezit van een Killer-netwerkkaart dan krijg je nog een stukje extra VIP-behandeling op het netwerk. Je pc laat namelijk bij het starten van de game aan je router weten dat jij gaat gamen. Vervolgens zorgt de router ervoor dat jouw verkeer de hoogste prioriteit krijgt. Cool he?

AC3200 MU-MIMO met vier antennes

Voor de liefhebbers van lekkere specs kan ik het volgende melding: De router is een AC3200 MU-MIMO router. De maximale snelheid is 3200 Mbps (N600 en AC2600) en bestaat uit beide 2,4 en 5GHz banden. Je krijgt de beschikking over 4 Gigabit LAN poorten voor het aansluiten van je apparaten en 1 Gigabit WAN poort voor naar je internetverbinding. Daarnaast kun je ook één USB 3.0 apparaat aansluiten en één eSATA. In totaal zitten er vier antennes op. Ze zijn afneembaar, al zou ik niet weten waarom je dit zou willen doen. Waarschijnlijk dus alleen voor het compacter verpakken van het beest. De ingebouwde 1,8 GHz dual-core processor met 512 BM DDR3 RAM zorgt voor het verwerken van je verkeer en de speciale Killer Priorization Engine. De look and feel van management interface is ook in een “gamersjasje” gestopt. Je kunt er van alles finetunen en in de gaten houden. Dit kan via je browser, of de speciaal ontwikkeld Control Center-app.

Linksys WRT32X Software dash

Prijs en beschikbaarheid

Mocht je nog op Gamescom rondhangen, dan kun je hem zelf bewonderen in Hal 5.1 stand D042. De nieuwe Linksys WRT32X gamingrouter is vanaf begin september te reserveren en wordt in de loop van oktober geleverd. De prijs, die is even slikken. Hij kost namelijk €329,99. Mocht je reserveren in september, dan krijg je er wel een gratis Razer Kraken Pro V2 Gaming Headset bij.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button