Social media

Linkedin maakt direct solliciteren op getoonde vacatures mogelijk

Vorige maand presenteerde het social media platform LinkedIn haar nieuwe feature, waarmee het zoeken van banen via mobiele Android en iOS app mogelijk werd. Sinds vandaag voegen zij hier ook het direct solliciteren op een getoonde vacature aan toe.

Stel je voor, je bent aan het surfen door de diverse LinkedIn profielen en vacatures en ziet plotseling die ene baan waarnaar je al die tijd al op zoekt bent. Je klikt op de knop om direct te solliciteren op de vacature en klaar is Kees. Een veel gehoorde klacht bij het solliciteren met een mobiel apparaat is het kleine scherm, het gemis van een toetsenbord of fatsoenlijke tekstverwerker. Met het direct solliciteren vanuit de iOS of Android app zijn deze problemen verleden tijd voor gebruikers van LinkedIn.

Wanneer je een vacature treft waarop je wilt solliciteren, dan heb je de beschikking over een knop om direct te solliciteren of een knop om de website van de werkgever te bezoeken. Deze laatste is toegevoegd voor werkgevers die de sollicitatie via hun eigen website willen laten verlopen. Wanneer je direct solliciteert wordt je LinkedIn profiel weergegeven met de mogelijkheid om hier nog wijzigingen in aan te brengen.

In plaats van een sollicitatiebrief en curriculum vitae wordt er simpelweg gebruik gemaakt van je profiel. De meeste gebruikers van LinkedIn hebben het profiel zodanig ingevuld dat het prima door kan als een curriculum vitae. Wanneer je geen wijzigingen wilt maken in je profiel en de sollicitatie wilt bevestigen dan ga je verder naar de laatste stap van je sollicitatie, het bevestigen van je e-mailadres en telefoonnummer. Zo simpel is solliciteren via LinkedIn.

Op dit moment is de nieuwe mogelijkheid alleen nog uitgerold voor de engelse versie van de App. Er is nog niet bekend wanneer de optie toegevoegd wordt aan de Nederlandse versie.

LinkedIn direct solliciteren knop toegevoegd

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button