tech365
LG Smart ThinQ Hub

LG toont haar nieuwste robots tijdens de IFA

LG timmert al een tijd aan de weg als het gaat om robots. Onlangs schreef ik nog een blog over de speciale robots die het merk heeft ontwikkeld voor op het vliegveld. Twee van die handige metalen rakkers die zorg dragen voor een schone vloer en duidelijke richtingaanwijzers voor jou als bezoeker. Met de IFA in volle gang is het een perfect moment voor LG om het publiek kennis te laten maken met deze robots. En als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog een paar nieuwe toegevoegd aan het arsenaal.

Nooit meer zelf je gras maaien

Wie wil er nou geen robot in huis die je klusjes doet. De vloer dweilen, stofzuigen, of het gras maaien. LG heeft voor al dit soort karweitjes een drietal robots ontwikkeld. De eerste twee nu nog specifiek voor op het vliegveld, maar de derde kun je ook thuis gebruiken. De speciale robotgrasmaaier maait het gras. En dat doet hij ook nog eens op een slimme manier. Door het gebruik van tal van verschillende sensoren weet hij precies tot waar hij kan gaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij ergens klem zit in de haag, of dat hij bezig is met het maaien van de planten in je vijver.

Een hub voor al je robots

Al die connected devices in je huis is natuurlijk tof. Maar als je voor iedere aparaat een losse app moet installeren, of ze van alles moet leren, dan is het wel een beetje onhandig. LG komt hiervoor met haar eigen centrale manusje van alles. De Hub Robot. Deze robot staat in verbinding met andere slimme apparaten in huis en kan bijvoorbeeld de airco voor je aanzetten, of  de wasmachine uit en de droger aan. Dit alles via handige spraakcomamndo’s. Hier heeft LG gebruik gemaakt van Amazon’s virtuele assistent Alexa. Straks is het aanzetten van de machine en het maaien van het gras niet meer dan een commando.

Je slimme apparaten besturen met spraakcommando’s

Is jouw huis voorzien van allerlei handige mogelijkheden op het gebied van domotica, dan moet je LG zeker in de gaten houden. Tijdens de IFA introduceerde zij namelijk ook haar nieuwe LG SmartThinQ Hub. Door middel van deze hub kun je al je slimme apparaten in huis eenvoudig aan elkaar knopen en eenvoudig bedienen via Alexa (Amazon) of Google Assistant. Dit kunnen de slimme apparaten van LG zijn, zoals een koelkast of wasmachine, maar ook schakelaars en sensoren op basis van Wi-Fi, Bluetooth en Zigbee.

Mocht je deze week nog een bezoek brengen aan de IFA in Berlijn, dan kun je al deze nieuwe producten zelf op de stand bekijken.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen