Wonen en werken

LG: Slimme robots die ons een handje gaan helpen, zijn we al zover?

Tijdens IFA toonde LG dit jaar enkele van haar nieuwe slimme robots uit de CLOi serie. Waar het merk vorig jaar nog maar twee modellen had gericht op luchthavens verschijnen er nu allerlei slimme assistenten op het toneel die elk voor een specifieke taak ontworpen zijn. Niet alleen slimme hardware maar ook kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat LG klaar is voor de toekomst. De vraag is echter, zijn wij dat ook al?

Onder de noemer “CLOi” treden een drietal nieuwe robots in de voetsporen van inmiddels bekende luchthaven robot van LG. Wie het nieuws rond CES dit jaar heeft gevolgd kent ze misschien al wel, maar voor mij was het de eerste keer dat ik ze in het echt zag. De Serving Robot, Porter Robot en Shopping Cart Robot zijn allerlei, zoals de naam al verklapt, ontwikkeld voor een specifiek doel. LG CLOi robot tech365nl 002

De Serving Robot is in staat om volledig gebalanceerd eten en drinken te bezorgen in een horecagelegenheid. Hiermee is het mogelijk voor bijvoorbeeld een druk restaurant op het vliegveld om sneller bestellingen uit te serveren door gebruikt te maken van een robot met kunstmatige intelligentie. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is hij ook prima instaat om handdoeken naar je hotelkamer te brengen of andere producten die normaal wat langer op zich laten wachten omdat er speciaal iemand voor moet lopen. De Porter Robot lost het probleem op van een drukke incheckbalie in een hotel door gasten de mogelijkheid te geven om in te checken en hun bagage naar de kamer of auto te brengen. Als laatste is er ook nog de Shopping Cart Robot. Op het scherm kun je jouw eigen boodschappenlijstje zien en met de ingebouwde barcodescanner kun je direct de prijzen zien. Je hoeft je boodschappen niet zelf rond te duwen in een karretje. Ook hier komt de Shopping Cart Robot je ontzorgen door de boodschappen voor je te “dragen”. Een soort persoonlijke shopping assistent.

LG CLOi robot tech365nl 001

Het is misschien niet zo persoonlijk als wanneer een mens iets voor je doet, maar als ik een extra setje handdoeken wil in mijn hotelkamer dan vind ik het fijn als ik er niet lang op hoef te wachten. Of bijvoorbeeld een drankje. Helemaal prima als dit volledig autonoom kan door middel van een CLOi robot. En om je hem toch een beetje een persoonlijk tintje te geven hebben ze zelfs ogen en een strikje. Ja, ik denk dat wij langzaam maar zeker steeds meer klaar zijn voor de toevoeging van robots in ons leven. Misschien niet direct binnen een jaar, maar tussen nu en vijf jaar is het op bepaalde plekken al gewoon. Nu maar hopen dat ze niet gaan rebelleren tegen de mensheid. Of heb ik teveel films gezien?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button