tech365
chartoftheday_2032_Hashtags_affect_interaction_n

Less is more, wees voorzichtig met overmatig gebruik van hashtags

Het gebruik van de hashtag, het welbekende ‘hekje’, is niet meer weg te denken bij Social Media. Veel merken gebruiken de hashtag en plaatsen er 1, 2 of soms meerdere bij een bericht. Toch zijn er ook voorbeelden waarbij het gebruik flink doorslaat en er hele verzamelingen van deze hashtags worden gebruikt. Maar waar ligt nu de gezonde balans voor het gebruik? Een recent onderzoek van Socialbakers geeft aan dat merken voorzichtig moeten zijn met het toepassen van de hashtag. Wanneer er toch overmatig gebruik gemaakt wordt is het resultaat dat het aantal interacties met het bericht daalt. Bij een Facebook post is dit al na het gebruik van 2 hashtags. De meeste interacties met een post vinden namelijk plaats als het bericht 1 tot 2 hashtags bevat. Bij het gebruik van 3 tot 5 van deze tags, daalt het aantal interacties flink. Bij meer dan 6 hashtags zitten we nog maar net iets boven de helft van het aantal interacties.

Merken moeten dus voorzichtig zijn met het gebruik van de hashtag. Waar het aan de ene kant kan helpen met je bereik, kan het aan de andere kant zorgen voor het tegenovergestelde bij overmatig gebruik.

chartoftheday_2032_Hashtags_affect_interaction_n

Een samenvatting van het onderzoek kun je vinden op de website van Socialbakers.

Afbeelding: Statista.com

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen